Stichting Specsavers Steunt is nieuwe partner van De Zonnebloem

image008Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft een nieuwe samenwerkingspartner: Stichting Specsavers Steunt. Specsavers biedt met haar stichting jaarlijks honderden goede doelen een helpende hand, veelal op lokaal niveau. De Zonnebloem is het goede doel dat de stichting op landelijk niveau in 2016 gaat steunen. Specsavers wordt hiermee één van de belangrijkste bedrijfssponsors van de Zonnebloem.

Beide organisaties zetten zich in 2016 in om attractieparken, musea of andere recreatieve voorzieningen toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke beperking. “Al bijna zeventig jaar bezorgen wij mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag. Toegankelijkheid van vrijetijdslocaties is daarbij enorm belangrijk. Dit jaar willen wij graag samen met vijf locaties hun faciliteiten duurzaam verbeteren. We zijn blij dat Specsavers ons hierbij helpt,” zegt Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem.

Op woensdag 23 maart vond de officiële aftrap van het toegankelijkheidsproject plaats op Paleis Het Loo. Dit is de eerste vrijetijdslocatie die beter toegankelijk is gemaakt dankzij de Zonnebloem. Het komende jaar volgen er verschillende andere vrijetijdslocaties in Nederland, dan in samenwerking met onder meer Stichting Specsavers Steunt.

Ongehinderd genieten
Net als de Zonnebloem streeft Stichting Specsavers Steunt ernaar om mensen ongehinderd door het leven te laten gaan door het bieden van kwalitatieve oog- en hoorzorgoplossingen. Hierin ligt de grootste parallel met de Zonnebloem: de vereniging zet zich al jaren in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke en vooral onbezorgde dag te bezorgen.

Stichting Specsavers Steunt kiest mede voor de Zonnebloem vanwege de uitgebreide lokale dekking van de activiteiten door de ruim 1.300 lokale Zonnebloemafdelingen. De stichting van Specsavers is in 2010 in het leven geroepen om ook vanuit de 120 winkels actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Alle winkels dragen dan ook financieel een steentje bij: per verkocht montuur of hoortoestel wordt een vast bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt het gespaarde bedrag aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen en aan de Zonnebloem.

Lees ook:Eropuit met De Zonnebloem
Lees ook:De Zonnebloem introduceert mode-initiatief Fashion on wheels
Lees ook:Specsavers steunt Veteranendag 2013
Lees ook:Nieuwe regelgeving beinvloedt aankoop hoortoestel voor 6 op 10 slechthorenden
Lees ook:Specsavers eert oud-militairen tijdens Veteranendag 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>