Ouderen op alle vlakken gelukkiger dan jongeren

Nederlanders zijn massaal bezig met een gezonde levensstijl op de gebieden food, body en mind en hebben daarbij sterk de behoefte aan persoonlijke begeleiding. Dat blijkt uit onderzoek van Groupon naar de fysieke en mentale kracht van Nederlanders. Opvallend is dat 50+ers zich op alle vlakken beter over zichzelf voelen dan de jongere generatie. Iedereen brengt op zijn eigen manier balans aan tussen de onderdelen food, body en mind. Jongeren halen het goede gevoel vooral uit sportieve activiteiten, terwijl vijftigplussers vooral zeer tevreden zijn met hun eetpatroon (52 procent, ten opzichte van 37 procent van de jongeren).

Onder begeleiding op weg naar een krachtig lichaam
Jongeren willen vooral werken aan een sterk lichaam voor een goed gevoel over zichzelf. Daar hebben ze begeleiding bij nodig. Meer dan de helft van de tieners wordt graag onderworpen aan een stevige bootcamp-sessie (55 procent). In deze leeftijdsgroep en die van de twintigers is de personal trainer dan ook zeer populair. Zo wil ruim één op de drie jongeren onder de twintig jaar (36 procent) graag een personal trainer en is dat bij twintigers zelfs meer dan de helft (56 procent). Wanneer er gevraagd wordt wat ze ervan weerhoudt om met een coach te werken aan hun fysieke fitheid, blijken de hoge kosten een rol te spelen.

Mindfulness het populairst
Waar men voor hun figuur op zoek is naar persoonlijke begeleiding voor directe én persoonlijke feedback, geldt die behoefte ook voor de mind. Zo staan twintigers (40 procent) en dertigers (44 procent) vaak open voor persoonlijkheidstraining voor een beter gevoel over zichzelf. Opvallend is dat van alle leeftijdsgroepen de 70+ers de meeste ervaring hebben met deze vorm van coaching (16 procent). Magneettherapie staat vooral bij veertigers hoog op het verlanglijstje (30 procent). Hypnose is vooral iets waar de jongere doelgroep zich aan wil wagen: zowel een derde van de twintigers als dertigers zou zichzelf graag eens door een hypnotiseur in trance laten brengen. Het populaire mindfulness is met name bij vrouwen in trek: 37 procent heeft er al ervaring mee en nog eens 26 procent wil het graag proberen. Eén op de vijf mannen heeft hier nog nooit van gehoord.

Maaltijden bereiden met streekproducten
Ook gezonde voeding vormt voor Nederlanders een belangrijke basis voor een goed gevoel over zichzelf. Voor 76 procent van de vrouwen betekent dit dat ze graag biologisch eten en 66 procent bereidt vegetarische maaltijden. Mannen zijn hier nog wat traditioneler in en staan voor beide eetgewoontes nog altijd een stuk minder open. Streekproducten blijken ook populair: bijna een kwart van de ondervraagden gebruikt streekproducten voor hun maaltijd en 35 procent geeft aan het wel eens gebruikt te hebben. Nederlanders bereiden graag zelf hun maaltijden: kant-en-klaarmaaltijden zijn aan veel respondenten (56 procent) niet besteed. Een steuntje in de rug naar een gezond bord met eten in de vorm van een maaltijdbox is wel welkom. Zo wil ongeveer veertig procent van de ondervraagde twintigers een box vol met voedzame ingrediënten proberen.

Frederik van der Veen, Managing Director Groupon Nederland, over dit onderzoek: “De resultaten van ons onderzoek laten zien dat iedereen zijn eigen manieren heeft om te werken aan een goed gevoel, maar dat men hier wel een steuntje in de rug bij nodig heeft van een begeleider of trainer. Groupon vindt het belangrijk klanten hierin te ondersteunen door passende deals aan te bieden. We hebben daarom een speciale pagina geopend waar mensen kunnen kiezen uit activiteiten op het gebied van food, body, mind. Voor zichzelf of met vrienden. Deelnemers, jong en oud, man of vrouw, maken daarmee kans deze activiteiten te winnen voor zichzelf en hun vrienden. Die laatste groep is een belangrijke stimulans voor een gezonde leefstijl en dat moedigen we graag aan.”

Zie hier de actiepagina ‘Voel je Goed’ waar men zich kan aanmelden. Meer activiteiten op het gebied van food, body en mind zijn hier te vinden.

Lees ook:Ouders zijn gezonder dan hun kinderen
Lees ook:Nieuw: Happy body. Handboek voor mind, body & soul
Lees ook:Yogareizen naar zonnig Turkije
Lees ook:Senioren vinden zichzelf behoorlijk computervaardig
Lees ook:Vrouwen ‘snoozen’ langer dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>