Een opgeruimde kledingkast in 10 stappen!

Een opgeruimde kledingkast bespaart je veel tijd en geld! Het bespaart tijd omdat je ‘s ochtends niet een half uur bezig bent met dat ene leuke shirt zoeken en het bespaart geld omdat je een aantal favoriete kledingstukken opeens weer terugvindt in al die rommel en dus niet alleen maar nieuwe zomeroutfits hoeft te kopen. Helpling.nl, de online marktplaats voor ervaren en betrouwbare schoonmaakhulpen, heeft een super handig stappenplan opgesteld zodat je in 10 stappen weer een opgeruimde en georganiseerde kast hebt!

 

 

Stap 1: Dump al je kleren op je bed. Tot aan je laatste, verdwaalde sok en vergeten thermolegging. Het doel hiervan is dat je je realiseert hoeveel onnodige kleren je eigenlijk hebt als je alles op een hoop op je bed ziet liggen.

Stap 2: Als je hele kast leeg is, neem dan alle oppervlaktes af met een vochtig doekje en een beetje allesreiniger of natuurazijn. Hierdoor blijven je kleren langer fris. Denk tijdens het schoonmaken alvast na over welke kleren je wil houden en welke je juist niet meer vaak draagt.

Stap 3: Gooi kapotte en metalen hangers weg. Metalen hangers zijn niet goed voor je kleren omdat ze kleren kreuken en op den duur vlekken veroorzaken, dus gooi die weg en investeer in houten hangers die je kleren beschermen.

Stap 4: Bedenk hoe je je kastruimte het beste kan indelen. Gebruik een meetlint en bekijk of je iets hebt aan wat extra opbergmogelijkheden of vacuümzakken. Wees creatief: een aantal haken, een opbergmand, schoenenrek of zelfs een extra plank kan echt het verschil maken om je ruimte goed te gebruiken!

Stap 5: Nu zijn we aangekomen bij het lastigste onderdeel: Het weggooien van je kleren. Als je een kledingstuk al meer dan een jaar niet aan hebt gehad, gooi het dan op de “weggooi-stapel”. Heb je iets al zes tot twaalf maanden niet meer gedragen, gooi het dan op de “misschien-stapel”. Alles wat je in de afgelopen zes maanden nog droeg, mag in ieder geval blijven.

Stap 6: Het is natuurlijk heel moeilijk om items weg te gooien waar je gehecht aan bent. Wij vinden dan ook dat je iets gewoon moet bewaren als je er heel erg blij van wordt. Maar bedenk goed waarom je er zo gehecht aan bent. Misschien vind je het wel makkelijker om iets weg te doen als je het kan doneren of er een goede vriendin blij mee kan maken?

Stap 7: Deel je kleren op in categorieën terwijl je er doorheen gaat. Wij raden aan: tops & T-shirts, kleren die hangen (blouses, rokken, jurken, jasjes), sportkleren, broeken, ondergoed, sokken en seizoenskleren (wintertruien en zomerjurkjes). Schoenen en accessoires komen we later op terug!

Stap 8: Sorteer je kleren aan de hand van deze categorieën. Leg kleren die je ophangt even apart. Vouw de andere kleren netjes op in stapeltjes die goed in je kast passen. Zo kan je bij sommige kasten makkelijk twee stapels achter elkaar plaatsen. Kleren die je het meeste draagt leg je op de voorste stapel en kleren die je minder vaak draagt op de achterste.

Stap 9: Nu alles gesorteerd is, kan je je kleren in de kast leggen en hangen. Kleren waar je vaker veel keuzes in moet maken (zoals T-shirts en broeken) kan je het beste zoveel mogelijk op ooghoogte leggen. Ondergoed, sokken en sportkleren kunnen wat lager in je kast liggen. Seizoenskleren die je nu niet nodig hebt kunnen helemaal boven of ergens achter een andere stapel. Wil je ergens ook je handdoeken en dekbedovertrekken kwijt? Je kan daar een aantal mooie rieten manden voor kopen en die op je kast zetten. Scheelt weer ruimte!

Stap 10: Nu nog schoenen en accessoires! Schoenen kan je het beste op de onderste plank(en) bewaren, omdat ze ook viezigheid achterlaten. Zet ze neer met de neus van de schoen naar voren. Hoeden kun je het beste bewaren in een leuke hoedendoos en bovenop je kast leggen. Sieraden kan je in kleine doosjes of een sieradenrekje bewaren en op een mooie plek neerzetten. Andere accessoires (riemen, bikini, sjaals) leg je bij elkaar op een plank of in een lade die nog vrij is.

Na het opruimen: Bewonder je nieuwe kledingkast en pas al die leuke zomerjurkjes alvast. Nog meer tips nodig rondom de voorjaarsschoonmaak? Bekijk ze hier!

Lees ook:Haal de bezem door je kledingkast
Lees ook:Zelf sushi maken
Lees ook:Moederdag-uitje: een nachtje in een chocolade hotel!
Lees ook:Do’s en don’ts voor je vrieskist
Lees ook:Frivool geklede paus draagt geen Prada’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>