Ome Jan creëert verkoopplaats voor vrienden

Facebook-gebruikers kunnen voortaan op een nieuwe manier hun tweedehands spullen kopen en verkopen via vrienden, familie en kennissen. De nieuwe app Ome Jan maakt gebruik van hun Facebook-account. Dat maakt het verkopen makkelijker, maar vooral een stuk veiliger dan via de openbare marktplaatsen.

Vandaag wordt de Ome Jan app voor de iPhone gelanceerd. Medio mei volgt de Android-versie. Ome Jan is een idee van internetondernemer Jan Kooman. Omdat hij van mensen in zijn omgeving vaak negatieve ervaringen hoorde met online marktplaatsen, zocht hij naar een middel om hen op een handigere en veiligere hun tweedehands spullen te laten verkopen. Zijn oplossing: doe het via vrienden, familie en kennissen.

Ome Jan werkt in principe hetzelfde als andere online tweedehands platforms. Met de app op hun smartphone maken mensen een advertentie aan en plaatsen er een foto bij. Het verschil is dat ze die alleen delen met hun vriendenkring op Facebook, waarmee de app verbonden is. Door die connectie maakt Ome Jan van Facebook een persoonlijke verkoopgroep “Van je vrienden zit 80 tot 90 procent al op Facebook. Als over een paar jaar iedereen overstapt naar andere social media is dat geen probleem en stapt Ome Jan mee,” legt Kooman uit.
Behalve veiligheid en vertrouwen biedt dit volgens hem nog andere voordelen. “Vrienden die weten dat jij zuinig met je kinderwagen bent omgegaan zijn eerder geneigd deze van jou te kopen dan van een vreemde.” aldus Kooman. “Ook zullen vrienden minder vaak proberen af te dingen omdat ze je iets gunnen. Ome Jan blaast zo het begrip vriendenprijs nieuw leven in.” “En als die kennis eindelijk zijn oldtimer gaat verkopen, wil je daar niet achteraf achter komen.”

De internetondernemer was eerder betrokken bij andere succesvolle projecten zoals Freehosting, Topclick en Actendo. Het idee voor Ome Jan had hij al een paar jaar. De nieuwe app voorziet volgens hem in een duidelijke behoefte. Zo bleek onlangs uit een onderzoek van ING dat meer dan de helft van de Nederlanders van zijn overtollige spullen af wil. “Er zijn mensen genoeg die hun spullen willen verkopen, maar het niet zo goed durven via openbare marktplaatsen. Voor hen is Ome Jan bedoeld. We ontvingen al honderden aanmeldingen, terwijl we nog niet eens begonnen waren.” zegt hij.

 

Bron: Ome Jan

Lees ook:Veilig ontspullen via Ome Jan
Lees ook:Opa’s en oma’s gek op Facebook!
Lees ook:Facebookregels voor ouders en grootouders
Lees ook:Facebook is populair bij 105-jarige!
Lees ook:Doe mee met NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>