VOC-dag op de Bataviawerf 29 mei 2016

Op 29 mei 2016 staat de Bataviawerf helemaal in het teken van de VOC. Tijdens de jaarlijkse VOC-dag zijn er tal van leuke activiteiten en demonstraties binnen dit thema en ademt de scheepswerf de sfeer van de 17de eeuwse hoogtijdagen.

 

Beleef het zeemansleven aan boord
Op het schip de Batavia is volop bedrijvigheid, zo zijn de opperkoopman en de schipper aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook de chirurgijn is aan boord met zijn uitgebreide instrumentarium en kruidenmengsels. De kok en de bottelier bereiden het eten en bezoekers kunnen zelfs een zeemansbegrafenis bijwonen!

17de eeuws havenstadje
De werf is omgetoverd tot een levendige havenplaats waar het bruist van de activiteiten. Handelaren proberen hun waren te slijten, muzikanten proberen enkele stuivers te verdienen en 17de eeuwse karakters bepalen het straatbeeld. Verschillende (scheeps-) ambachten zijn in bedrijf zoals een taanderij en kuiperij en de bezoeker kan zelf ook de handen uit de mouwen steken bij de verschillende werkplaatsen. Daarnaast staan demonstraties kanonschieten, zwaardvechten en lontslotmusket exercities op het programma en doe je de nodige kennis op bij de theeproeverij, het handelsspel of het zeekaart lezen.

De VOC-dag is geschikt en leuk voor alle leeftijden. Voor het complete programma, entreeprijzen en meer informatie, kijk op www.bataviawerf.nl.

Lees ook:Marinedagen in Den helder
Lees ook:Doe mee met NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland
Lees ook:Shell organiseert diners voor ouderen
Lees ook:Volop activiteiten bij zesde landelijke Dag van de Hond zondag 22 mei
Lees ook:Wilde Buiten Dagen in heel Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>