De 5 best bekeken Beleef de Lente-filmpjes van 2016

Beleef de Lente van Vogelbescherming, wie kent het niet? Al tien jaar lang volgen jaarlijks meer dan één miljoen mensen de liefdesperikelen van verschillende vogels door middel van verborgen camera’s in de nestkasten via www.beleefdelente.nl. Het levert fantastische beelden op, maar ook verhalen waar een gemiddelde soap ‘U’ tegen zegt. We zien een boel dramatiek, maar vooral heel veel vogelliefde. Eén ding is zeker: wie niet smelt bij het zien van deze knuffelaars, is van steen! Dit zijn de best bekeken filmpjes van dit seizoen, tot nu toe.

 

1. Alle vormen van vogelliefde
Beelden van knuffelende vogels vormen het best bekeken filmpje van Beleef de Lente 2016 tot nu toe. Kijk en geniet van de vogels die elkaar lekkere hapjes voorschotelen en helpen om elkaars verenpak te fatsoeneren.

2. Op de schaal van schattig…
… staan de meters bij de steenuilen heel vaak in de rode zone. Ook bij deze clip uit de Achterhoek is het weer raak: steenuilenromantiek in de vroege voorjaarszon.

3. Zeg dat je niet hoeft te gaan…

De jonge bosuilen hebben de sprong in het onbekende gewaagd en zijn de wijde wereld ingetrokken. Het verlaten van de kast met het bijbehorende gehannes op de tak is aandoenlijk om te zien.

4. In het holst van de nacht
Midden in de nacht legt vrouw steenuil haar eerste ei. Zorgvuldig wordt het daarna precies goed neergelegd.

5. Ongenood bezoek
Vogels die (willen) nestelen krijgen geregeld bezoek. Dat kan bedreigend zijn voor de vogels en daarom worden de ongenode gasten vaak nogal verbeten weggejaagd. De eekhoorn die de steenuilenkast in Dongen bezoekt wordt met rust gelaten en komt mooi in beeld.

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming blijven nog even aan. Bij de ijsvogel, koolmees, slechtvalk en ooievaar zijn de jongen al uit het ei gekropen. De steenuil en kerkuil zijn nog aan het broeden op de eieren.

Lees ook:Beleef de Lente weer van start, live meekijken in de nesten van 8 vogels
Lees ook:Beleef de Lente 2015 van start op 15 februari
Lees ook:Het tiende jaar van Beleef de Lente is begonnen
Lees ook:Beleef de Lente nu ook met je kleinkinderen!
Lees ook:Live meekijken in de nesten van 11 vogels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>