“Home Alone” werd even werkelijkheid……

Nare ervaringen moet je van je afschrijven, het helpt bij het verwerken. Daar ga ik dan, tot in detail…..!

Ik ben oma van (onder andere) een tweeling van 19 maanden. Joris en Jasmijn. Gisteren moest ik op ze passen. Om 06.30 liep mijn wekker af en zette ik koffie om wakker te worden. Ik ben namelijk geen ochtendmens. In de keuken ging het al mis…. het koffieapparaat haperde en ik bleef met mijn trui aan een knop van het keukenkastje hangen, waardoor de koffie die in mijn kopje zat op het aanrecht belandde ! Dat belooft niet veel goeds. Eenmaal bij mijn auto aangekomen stond op de weg een vrachtwagen zijn lading te lossen en ik kon niets anders doen dan dom wachten. Dit wordt zo’n dag……

 

 

Eigenlijk verliep de dag verder soepeltjes totdat ik ‘s middags naar de kinderboerderij ging met het olijke duo. Ja hoor! Ik stond al met de klink van de voordeur in mijn hand…. er had er één gepoept! Ik gooide sleutels, telefoon en handtas op de grond en begon aan het grote schoonmaakwerk. Klaar! We konden gaan. Jasmijn zette ik alvast in de bakfiets en achter mij hoor ik de deur dichtslaan! Joris gooit de deur dicht en is “home alone”!!!!! En ik kon er niet in! Nergens! Aanbellen bij de buren. Jammer joh, in zo’n jonge wijk werkt iedereen. Poging vier heeft succes. De deur gaat open en de aardigste buurman uit de straat gaat mij helpen. Ik mag zijn telefoon gebruiken en bel mijn dochter. Alleen haar nummer wist ik uit mijn hoofd en zij belt direct mijn zoon en legt hem de situatie uit.

Ondertussen zing ik door de brievenbus allerlei liedjes en zie ik dat ik Joris de dag van zijn leven heb gezorgd. Hij heeft mijn telefoon te pakken en dat was mijn redding. Eindelijk kon hij ongestoord zijn gang gaan en mijn gezang vond hij duidelijk bijzaak. De trap was mijn grootste angst, maar daar had hij nu helemaal geen oog voor. De aardige buurman bleef bij me en vermaakte Jasmijn en na een kwartier hoor ik mijn zoon de straat in komen scheuren. Dat was snel…..hij was door alle rode stoplichten gereden.

Vannacht trokken alle scenario’s aan me voorbij. Zo zag ik hem alle keukenkastjes opentrekken, flessen bleekwater achterover slaan, vaatwas tabletten kauwen, met messen tekeer gaan…… wat had er niet allemaal kunnen gebeuren.

Na het “van me af schrijven” hoop ik vannacht lekker te kunnen slapen en de sleutels gaan voortaan als ik wegga direct aan de buitenkant van de deur! Ik heb mijn lesje gehad!

 

Lees ook:Australische brandweerman redt koalabeertje (filmpje)
Lees ook:Melkicoon Joris Driepinter komt terug
Lees ook:“Stiefbeen en zoon” terug op TV?
Lees ook:Ook oma in de ban van de voetbalplaatjes van Albert Heijn
Lees ook:Nooit meer nagelbijten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>