Zangvakantie in Frankrijk

Zingen is gezond. Dat weten niet alleen een heleboel Nederlanders die zijn aangesloten bij een koor, maar ook al die mensen die dagelijks een aria of ballade inzetten onder de douche. Wie een uurtje heeft gezongen, heeft een sportieve work-out achter de rug, of het nou een beetje zuiver geklonken heeft of niet. Verschillende spieren in het bovenlijf, zoals die van buik en rug, zijn daarna getraind. En de longen en ademhalingsspieren zijn beter in vorm geraakt door ademhaling vanuit de buik. Daarnaast is de hoeveelheid antistress-hormonen en endorfinen toegenomen. Dat geeft een gelukkig gevoel en kan pijnstillend werken. Mensen die chronisch pijn hebben, vergeten de pijn tijdens het zingen vaak even. Na een uurtje zingen heb je ook meer afweerstoffen in je bloed, wat het immuunsysteem een boost geeft. Dat alles blijkt uit onderzoeken van onder andere de universiteiten in Göteborg en Frankfurt.

Vind je samen zingen leuk? Dan zou eens een zangvakantie kunnen overwegen….

 

Zangpedagoge en koordirigente Anke de Bruyn organiseert ze in de Franse Périgord. Je zingt dan samen in de ochtend en de middagen en avopnden zijn die week vrij te besteden.

Anke: “Je hebt alleen passie voor zingen nodig, meer niet. De deelnemers kennen elkaar doorgaans niet en worden in korte tijd op een ontspannen manier tot een hecht ensemble gesmeed.” Allerlei soorten liederen staan op het repertoire. Van Ierse volksmuziek tot Schubert en Franse chansons. De overnachting kan zelf worden geregeld, maar ook door Anke. Zij boekt dan een chambre d’hôtes.

Meer weten? Kijk dan op de site!

Lees ook:Wat moet je met de urn van Rudi Carrell?!
Lees ook:Zing jezelf gezond!
Lees ook:Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’
Lees ook:Piepneuzen zijn armer en lager opgeleid
Lees ook:Een grote kont is gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>