Verwacht in het Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg presenteert de thema’s voor de komende drie jaar. 2016 is het jaar van de tank. De komende jaren staan in het thema van Ghengis Khan, Willem van Oranje en de Koude Oorlog.

Verwacht de komende jaren

2016: Het jaar van de tank. De tank bestaat 100 jaar. Het NMM heeft een tentoonstelling ‘Tank! Back to the future’, een kunsttentoonstelling van Fernanco Sánchez Castillo met o.a. een sculptuur van Tankman, extra tanks in het Arsenaal en een groots tankevenement op 27 en 28 augustus.
2017: Ghengis Khan, an empire built on horseback. Het NMM is het eerste museum binnen Europa dat deze expositie toont. Aan de hand van unieke en zeldzame topstukken uit Binnen-Mongolië wordt het leven van Ghengis Khan en zijn nazaten in beeld gebracht.
2018: Willem van Oranje, van edelman, krijgsheer naar vrijheidsstrijder! In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog uitbrak. De tentoonstelling laat zien dat een van de bekendste Nederlanders in de geschiedenis zowel op krijgskundig als militair gebied een belangrijke rol heeft gespeeld.
2019: Two tribes – Oost en West in de Koude Oorlog. In 2019 bestaat de NAVO 90 jaar, is het 30 jaar geleden dat de Muur viel en dat er een einde kwam aan de Koude Oorlog. Bovendien is het 25 jaar geleden dat de Amerikanen van vliegbasis Soesterberg vertrokken. Alle reden om aandacht te besteden aan een recente geschiedenisperiode: de Koude Oorlog.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

 

Bron: Nationaal Militair Museum

 

Lees ook:Groots tankevenement bij het Nationaal Militair Museum
Lees ook:Eervolle vermelding voor Nationaal Militair Museum
Lees ook:Vrouwen één dag gratis naar het museum
Lees ook:Meerijden in militaire voertuigen tijdens het museumweekend
Lees ook:Een wens aan militairen op missie tijdens kerstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>