Slechts 9% van de Nederlanders is altijd bezorgd om hun veiligheid

Wereldwijd gezien geeft 32% van de online bevolking aan het eens te zijn met de stelling “Ik ben altijd bezorgd over mijn veiligheid”. In Nederland is slechts 9% hierover bezorgd terwijl 22% aangeeft dat ze hier geen zorgen over hebben 1). Hiermee staat Nederland, samen met Zweden en Duitsland aan kop van landen waar men zich het meest veilig voelt. In Brazilië en Turkije geeft meer dan de helft aan zich zorgen te maken over de veiligheid.

In dit GfK online onderzoek is aan 25.000 respondenten, over 21 landen verspreid, in een 7 puntschaal gevraagd hoe sterk men het eens of oneens is met de stelling: “Ik ben altijd bezorgd over mijn veiligheid”.

Zweden, Duitsland en Nederland hebben het hoogste niveau van veilig voelen. Zij laten het hoogste percentage zien van mensen die het sterk oneens zijn met de “altijd bezorgd” stelling. In Zweden geeft 30% aan het sterk oneens te zijn met de stelling, gevolgd door Duitsland en Nederland met elk 22%.

Top 5 van ‘zorgen’ landen
In Brazilië en Turkije, geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat ze altijd bezorgd zijn over hun veiligheid: In Brazilië is dit 64%, in Turkije 54%. Ze worden gevolgd door Mexico met 48%, Argentinië met 43% en Rusland met 42%.

Vrouwen zijn niet altijd meer bezorgd dan mannen
Internationaal gezien geven vrouwen iets meer dan mannen aan altijd zorgen te hebben over hun veiligheid. Bij vrouwen is dit 34%, mannen geven 30% aan. In Nederland is het percentage mannen dat het eens is altijd zorgen te hebben iets groter dan bij de vrouwen: 11% van de mannen versus 7% van de vrouwen.

 

Bron: GfK

Lees ook:23% v/d Nederlanders vindt altijd bereikbaar zijn niet belangrijk
Lees ook:1/3 Nederlanders wil nu genieten en maakt zich later druk over sparen
Lees ook:EU: Sparende Nederlander minst bezorgd over pensioen
Lees ook:54% van de Nederlandse bevolking heeft een huisdier
Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>