Woonzorglocatie Holland onder verscherpt toezicht

Vandaag heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend gemaakt woonzorglocatie Holland in Baarn onder verscherpt toezicht te plaatsen. De voormalig DS Verzorgd Wonen locatie valt sinds een fusie in februari dit jaar onder woonzorgorganisatie Domus Magnus.

De directeur van Domus Magnus, Erwin Miedema, zegt de bevindingen serieus te nemen. “We onderkennen de geconstateerde verbeterpunten die de inspectie in het rapport heeft neergezet. Bij de fusie met DS Verzorgd Wonen was het ons bekend dat locatie Holland extra aandacht verdiende. Wij hebben daarom voorafgaand aan de fusie contact gezocht met de Inspectie. Zij waren positief over het feit dat Domus Magnus zich over locatie Holland ging ontfermen. Na de fusie zijn we direct een verbeterplan gestart, maar we zijn er nog niet. In samenwerking met de Inspectie gaan we werken aan de verdere aandachtspunten.”

Het verscherpte toezicht op locatie Holland houdt in dat de inspectie de komende tijd zowel aangekondigde als onaangekondigde bezoeken aan locatie Holland in Baarn brengt. Daarnaast zal er intensief contact zijn over de ingezette verbetermaatregelen.

Domus Magnus concept
Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met elf bestaande locaties en vijf nieuwe locaties in ontwikkeling. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg en dienstverlening zoals de was-service, maaltijdvoorziening door een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. www.domusmagnus.com.

Lees ook:Onzekerheid zorgplannen zorgt voor interesse in particuliere verzorgingshuizen
Lees ook:Voor de kerstvakantie: het Allard Pierson Museum
Lees ook:Volop activiteiten bij zesde landelijke Dag van de Hond zondag 22 mei
Lees ook:Oproep: hallo stiefkinderen
Lees ook:Gratis naar de najaarseditie Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>