De nieuwe Renault Clio Estate maakt het leven makkelijk!

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat jongeren minder vaak een auto hebben, terwijl ouderen juist vaker een auto kopen. Bij de 65-plussers is blijkbaar nog wel voldoende geld te halen, want het aantal personenauto’s op naam van 65-plussers neemt toe. Wellicht heeft het ook te maken met het feit dat 65-plussers die altijd een auto van de zaak hebben gereden, nu zelf aan de bak mogen. Wij horen ook in dit rijtje thuis en zijn ons al maanden aan het oriënteren. Moeilijk hoor!  Je kijkt nu veel kritischer naar alle voor- en nadelen en je wilt dat het er ook nog een beetje uitziet, want anders word je al snel bestempeld als “bejaarde in een hondenhok…”. Er bestaan namelijk ook nog hippe ouderen…..

We hebben al heel wat garages verlaten met stapels brochures, prijslijsten, visitekaartjes en ferme handdrukken van de verkopers. We willen een auto die je hart sneller doet kloppen en bleven uiteindelijk hangen in de showroom van Renault!

 

Daar stond de Clio Estate, grootte tussen de Clio en de Megane, precies goed, een fraaie station. De contouren van de auto zijn zacht. Veel ronde lijnen, niets strak en zakelijk. Eerder speels. En opvallend. We gingen wat droogoefenen en kijken hoe het in- en uitstappen ging. De verkoper zag dat we interesse hadden en kwam al snel met vragen als: hoeveel kilometers maakt u per jaar? En hoeveel wilt u uitgeven? Misschien wilt u met de auto de bergen in met een caravan aan de haak?

Een proefrit werd geregeld in de Clio Estate Energy dCi90 Stop en Start Dynamique eco2, een ‘zuinige auto’. De Clio Estate, die je al rijdt vanaf een bijzonder aangename prijs van € 14.990,- (waar vind je daar nou nog een fraaie station voor?), was in de versie die wij toebedeeld kregen wel een stukje duurder: € 23.573 om precies te zijn. Maar daarvoor heb je dus wel een diesel, die het begrip ‘zuinig rijden’ toegankelijk maakt. De van kleur veranderende balk die op tijd aangeeft wanneer je uit de zuinige modus in het rood schiet, vonden we te gek. Ook het touchscreen waarmee je onder meer radio en telefoon kunt bedienen, was voorzien van een scherm waar je je rit in zuinigheid terug kon vinden. Of je wilt of niet….. je wordt ineens een bewuste automobilist.
We waren bijna om…… want (bijna) alles voldeed aan ons wensenlijstje, de bediening, de besturing, de (been)ruimte, het comfort, de rijeigenschappen alleen over de lage instap waren we minder enthousiast.

Pfff, het kiezen en kopen van een nieuwe auto is ingewikkeld. Deze week kunnen we een proefrit maken in de Renault Captur! En wat zo fijn is: die heeft een hoge instap. Zou dit hem dan gaan worden??

 

 

 

 

 

Lees ook:Meest succesvolle Franse auto dit jaar 50 jaar!
Lees ook:Renault doet het goed bij senioren
Lees ook:Ouderen houden de autoindustrie nog een beetje op peil
Lees ook:Autobezit onder 65-plussers sterk gestegen
Lees ook:Aantal senioren met auto stijgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>