Citroën C4 Picasso ideaal voor actieve 50-plusser

Vrijdag de 20ste mag de rest van Nederland kennismaken met wat in mijn opinie wel eens dé nieuwe auto voor actieve 50-plussers kan gaan worden. De Citroën C4 Picasso is een plaatje om te zien, biedt alle ruimte om de kleinkinderen praktisch in te vervoeren en voor de mannen…nou, die komen met alle technische snufjes in deze auto ook zeer zeker aan hun trekken. Ik mocht enkele weken geleden genieten van deze wagen tijdens de internationale presentatie in Lissabon. En ik ben om: echt geen enkel minpunt! Of je de auto nou aanschaft als gezinsauto of er met z’n tweeën als 50-plusser van wilt genieten: allebei perfect! The Technospace, zo wordt de C4 omschreven en dat klopt wel. Volop ruimte en een techniek waar je je eindeloos mee kunt vermaken. Als je ook maar een beetje een gadgetfreak bent, kun je je hart ophalen. Het meer dan geweldige 12” HD-beeldscherm dat je los van het 7″ touchscreen hebt, wijst je in alles de weg. Hoe je moet rijden, welke muziek je op hebt staan, hoe je het beste in kunt parkeren (wat de auto overigens ook volautomatisch voor je doet als je daar zelf even geen zin in hebt) en wat er zoals gebeurt op het wereldwijde web. Want ja, echt waar: in de Citroën C4 Picasso kun je gewoon internetten met Citroën eTouch. Wel zo makkelijk.

Een ongeluk krijgen is in deze auto bijna onmogelijk – zeg ik met een knipoog uiteraard. Maar rij je bijvoorbeeld iets te dicht langs de markeringsstrepen, dan word je daar met een paar rukjes aan je gordel op gecorrigeerd. Wel zo handig als je na een lange dag toch niet helemaal alert blijkt te zijn. Parkeerhulp dus: iets waar wij vrouwen geen ‘nee’ tegen zeggen! En het dode-hoek detectiesysteem maakt het rijden ook een stuk veiliger.

De auto die wij meekregen om te testen was voorzien van en Lounge Pack; de passagiersstoel had een voetenesteun en een…massagefunctie! Hoe fijn is dat voor de langere afstanden, man achter het stuur, jij heerlijk onderuit met een boekje en de massagestand aan. De auto heeft een hoge instap, wat het ook als je niet meer zo goed te been bent, eenvoudig maakt om in en uit te stappen. De kleinkinderen hebben qua ruimte overigens niets te klagen. Die zitten riant achterin, wel met z’n drieën op een rij als het moet. En als je voor een variant zou kiezen met een panoramadak, hebben ze altijd wat te zien. Opgehaald worden door opa en oma is nog nooit zo leuk geweest!

Deze nieuwe C4 is Citroën qua uiterlijk weer wat dichterbij dat allereerste leuke model gekomen. Maar qua techniek overschaduwt deze variant zijn voorloper volledig. En zo hoort het natuurlijk ook, anno 2013.
De auto rijdt overigens heerlijk. Zoals ik in mijn inleiding al schreef: ik zou echt niet weten welk minpunt ik aan de C4 Picasso zou moeten opnoemen. Even dachten we wat te hebben gevonden: de zonneklepjes hielden de Portugese zon niet voldoende uit onze ogen. Tot we erachter kwamen dat die met een eenvoudige handeling tot ver over het enorme raam uit te schuiven zijn. Tja…dan hou je je mond maar.

Mooi, technisch hoogstandje, ruim, goed geprijsd, zuinig, veel bergruimte (zowel in de kofferbak op héél veel plekjes in de auto): ik zie echt geen enkele reden waarom je deze auto niet zo nemen:voor de vakanties samen, de leuke uitstapjes met de kleinkinderen, de dagjes golfen: super! Hier ga je geen spijt van krijgen. Dikke punten voor Citroën.Kijk voor meer specificaties, prijzen en mogelijkheden op www.citroen.nl of ga vrijdag 20 of zaterdag 21 juni langs bij je dealer!

Lees ook:Heeft u nog een Monet of Picassootje op zolder?
Lees ook:Nissan haakt in op de economische crisis
Lees ook:The New GOLF Sportsvan: een pittige en betrouwbare auto voor 50-plussers
Lees ook:Er rijden straks een miljard auto’s rond
Lees ook:Ideale auto voor actieve opa en oma: Ford B-Max

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>