The New GOLF Sportsvan: een pittige en betrouwbare auto voor 50-plussers

Het was een waar feest om kennis te mogen maken met The New Golf Sportsvan. We vielen behoorlijk op, tussen de luxe wagens die de kust van Zuid Frankrijk in beslag namen ten tijde van de introductie, want die viel tegelijk met het filmfestival van Cannes en de Grand Prix van Monaco. En toch denk ik dat als ik zou mogen kiezen, ik voor de Sportsvan zou gaan. Toegegeven: heel flitsend is de extra grote Golf niet. Maar wel ontzettend comfortabel, ruim, praktisch en typisch Volkswagen. De betrouwbaarheid ‘druipt’ er vanaf zeg maar… En dat is precies waar je als 50-plusser op zit te wachten, niet? Dan heb je de tijd van de flitsende Ferrari’s wel gehad… Een wat hogere instap, een ruime wagen, een makkelijk te bedienen auto en dus die betrouwbaarheid: dat is toch wel wat het lijstje ‘musthaves’ in een auto aanvoert voor de meesten onder ons. Tijdens de introductie in het prachtige Franse St. Tropez werd al snel duidelijk dat deze Golf dat allemaal had. En daarbij is de auto in ieder opzicht met de wensen van de moderne mens meegegaan.

Nieuwe motoren, 90 kilo lichter dan de Golf Plus, een variabel interieur door verschuifbare stoelen, ruimte voor vijf personen: het zijn slechts enkele van de vele pluspunten. Tijdens mijn kennismaking met deze auto remde ik iets te laat. Helaas niet om te testen, ik was echt even onoplettend. Dat voelde deze auto perfect aan en er werd, net als vroeger tijdens mijn rijlessen, ingegrepen (alleen nu door de auto!). Het was even wennen en ik ben zeker niet van plan er gemakzuchtig door te worden, maar het voelt wel enorm veilig! Net als de monitor waarmee de dode hoek in beeld wordt gebracht. Het zijn die kleine dingen die de auto zo compleet maken.

En dan de looks. Het is een echt product van Volkswagen, maar wel in een modern jasje. Van deze auto kun je onmogelijk zeggen dat je ‘m lelijk vindt. Het is een auto waar iedereen mee uit de voeten kan. De lijnen maken dat de auto een dynamische uitstraling krijgt en ze doen de naam ‘sport’ in sportsvan verklaren. Het is een sportieve MPV.

Ik heb in een automaat diesel en benzine gereden en vond beide auto’s heerlijk rijden. Nou ben ik sowieso al een enorme fan van automaten: dat geschakel leidt als je het mij vraagt alleen maar af van het rijden. De Sportsvan rijdt sportief. Pittig, maar ook zeker niet te pittig.

Het is de perfecte 50-plus auto. De achterbank biedt voldoende ruimte voor de kleinkinderen en het is comfortabel op stap gaan met de kofferbak vol bagage voor een heerlijk lange vakantie met z’n tweetjes. En misschien lijkt WIFI in je auto nu nog overbodige luxe: denk maar eens hoe relaxed het is dat de kleinkinderen lekker met hun iPads de tijd onderweg met opa en oma naar de dierentuin verdrijven! Ik kan ‘m dan ook iedereen die op zoek is naar een betrouwbare MPV aanraden. Op veel en veilige kilometers!

Kijk voor meer informatie, de verschillende uitvoeringen en prijzen van de Golf Sportsvan op www.volkswagen.nl

Lees ook:Wordt eigenaar van een Volkswagen T1 Camper Van
Lees ook:Kamperen in een tentreplica van de Volkswagen T1
Lees ook:Kijk eens, parkeren zonder handjes…
Lees ook:Renault doet het goed bij senioren
Lees ook:Ook vrouwen zijn gevoelig voor zware auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>