Grote schoonmaak van je huid

Al is de verleiding nog zo groot, duik nooit met een ongewassen gezicht het bed in, hoe moe je ook bent! Die paar minuutjes kunnen er ook nog wel bij. Bovendien hebben zelfs de beste crèmes nauwelijks effect als ze eerst door een laag vuil heen moeten. Loop eens een dag door de stad en ga ­’s avonds met een watje over uw gezicht. Het is zwart! Bovendien houdt een goede verzorging rimpels zo lang mogelijk tegen. Wie wil dat niet.

Begin dus vanavond nog aan je nieuwe en verbeterde avondroutine, je gezicht zal je dankbaar zijn.
1. Was je gezicht met zeep en water
Gebruik een speciale zeep voor je gezicht om alle vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft opgestapeld weg te wassen. Gedurende de dag stapelen make-up, olie, stof en andere vuil zich op op je gezicht, en een goede zeep is nog altijd de meest efficiënte manier om al die viezigheid er weer af te krijgen. Zeep je gezicht dus gedurende 30 seconden in, met zachte, cirkelvormige bewegingen.

2. Spoel je gezicht af
Gebruik hiervoor heel veel warm water. Zorg ervoor dat het niet heet is, maar warm, zodat de bloedvaten onder je huidoppervlak beginnen uit te zetten en je een betere bloeddoorstroming krijgt.

3. Zeep je gezicht opnieuw in en spoel opnieuw af
Op die manier verwijder je de allerlaatste restjes vuil. Spoel deze keer af met koud water, waardoor je bloedvaten opnieuw vernauwen en je je huid een handje helpt om strakker te worden.

4. Droog je gezicht af met een handdoek
Een handdoek helpt de opgehoopte dode huidcellen makkelijk te verwijderen. Beweeg je handdoek in een opwaartse beweging, tegen de zwaartekracht in. Net te hardhandig, de structuur van de handdoek alleen al zorgt ervoor dat de dode huidcellen snel en efficiënt worden verwijderd.

5. Breng een verzorgend product aan
Een effectieve gezichtsroutine omvat een combinatie van een vochtinbrengende crème en een verzorgend product met vitamines en antioxidanten. Kies bij voorkeur voor een product met retinol, omdat dit bekend staat om zijn anti-verouderingseffecten.

6. Gebruik een vochtinbrengende crème
Natuurlijk wil je dat je gezicht er glad en gezond uitziet, en niet droog en vol losse velletjes. Probeer daarom zoveel mogelijk vocht in die bovenste huidlaag te krijgen. Produceert je huid niet uit zichzelf genoeg olie, dan zoek je best je heil bij vochtinbrengende crèmes.

Slaap lekker!

 

Bron: goedgevoel

Lees ook:Geef je huid een oppepper met zout
Lees ook:Dagelijks douchen is slecht voor de huid
Lees ook:Hoe voorkom je kloofjes in je vingers?
Lees ook:Zo lap je je ramen kraakhelder schoon
Lees ook:Hoe een verkoudheid te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>