Ik ben de kleindochter van een nazikampbeul

Haar huid is donker. Haar vader kent ze niet. Haar moeder ziet of spreekt ze nauwelijks, omdat ze als baby ter adoptie werd aangeboden. Pas op achtendertigjarige leeftijd ontdekt Jennifer Teege door toeval haar familiegeheim. Ze is de kleindochter van nazikampcommandant Amon Göth, ook bekend van Steven Spielbergs film Schindlers List. Göth was verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen en werd in 1946 opgehangen. Jennifer realiseert zich dat haar grootvader haar zou hebben aangemerkt als ‘onzuiver’ en haar zou hebben doodgeschoten.

 

In dit boek beschrijft Jennifer de zoektocht naar haar familiegeschiedenis, het verhaal van haar moeder en grootmoeder en vertelt ze ondertussen ook haar eigen levensverhaal. Het is een bewogen reis naar de afgrond van het verleden en terug naar de hedendaagse, bevrijdende werkelijkheid.

Verschijnt begin juni bij “the house of books”

Lees ook:“Moeder doen” over liefde in tijden van zorg en ouderdom
Lees ook:Teflonbaby….. een nieuw boek van Marjan Berk
Lees ook:“Rose”… een aangrijpend boek
Lees ook:Dr. Oetker was een nazi
Lees ook:Een tijdelijke bruid in Iran – een waargebeurd verhaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>