Op bezoek bij een dierbare met dementie

In februari verschijnt het positieve en praktische boek Op bezoek bij een dierbare met dementie. In dit boek vind je ruim 60 ideeën om samen met een familielid of vriend(in) met dementie een fijne tijd te beleven. Ook geven de auteurs Marcelle Mulder en Anniek Kramer een korte en duidelijke uitleg over wat dementie is, wat het met je naaste kan doen en hoe het de relatie tussen jullie kan veranderen.
De auteurs zijn ervaringsdeskundigen en professionals. Dat maakt dat het een zeer authentiek boek is geworden, dat heel goed toepasbaar is in de praktijk.

Het boek staat vol met ideeën om samen met iemand met dementie te genieten. De ideeën zijn verdeeld over verschillende thema’s als muziek, verhalen, kunst, bewegen; en inspireren je om écht contact met elkaar te maken.
Bijvoorbeeld het idee Brieven en ansichtkaarten. Marcelle en Anniek adviseren om oude brieven en ansichtkaarten mee te brengen. Daar staat van alles op dat herinneringen kan oproepen: het plaatje, de tekst of de postzegel. Vraag ernaar en praat vrijuit en haal zo samen mooie herinneringen op aan bijzondere gebeurtenissen, zoals een verjaardag of een vakantie.
Ieder idee wordt ondersteund met extra informatie zoals tips voor de voorbereiding, ervaringen en variaties op het idee.

Lees ook:Op bezoek bij een dierbare met dementie
Lees ook:Handig bij dementie – Dementie is niet alleen achteruitgang!
Lees ook:Denkvermogen dementerende verbetert bij bewegen
Lees ook:Nieuwe druk van Had ik het maar geweten (boek over dementie)
Lees ook:Boek: Er gaan ook dingen beter bij dementie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>