Handig bij dementie – Dementie is niet alleen achteruitgang!

Dementie en Alzheimer staan weer vol in de aandacht. Op dit moment lijden 260.000 Nederlanders aan dementie, en naar verwachting zal dit aantal alleen maar toenemen. Er gaat veel achteruit bij mensen met dementie, maar één ding wordt beter: het gevoels- en emotieleven. In de compleet herziene editie van Handig bij dementie leggen Ruud Dirkse en Lenie Vermeer uit hoe dat komt, maar tonen zij ook de enorme invloed die dit heeft op de omgang met mensen met dementie.

 

 

In Handig bij dementie staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal. Dit betekent dat mensen met dementie steeds meer doen op hun intuïtie, hun gevoel. Dit geldt voor hun reactie op gebeurtenissen, ervaringen en communicatie met hen, maar bijvoorbeeld ook voor de uitvoering van handelingen, voor de manier waarop iemand zich door een ruimte begeeft en de omgang met hulpmiddelen.

Het boek bevat naast uitleg ook praktijkvoorbeelden van familieleden en zorgverleners. Het voorwoord is verzorgd door Gea Broekema-Procházka, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland.

Handig bij dementie is het derde boek in de reeks ‘Moderne Dementiezorg’. Het eerste boek, Had ik het maar geweten, is  al jaren het bestverkochte boek over dementie in de Benelux. Het tweede boek gaat over het lerend vermogen van mensen met dementie en heeft als titel (Op)nieuw geleerd, oud gedaan.

Handig bij dementie
Auteurs: Ruud Dirkse en Lenie Vermeer
ISBN: 9789021562636
Prijs: € 24,99
Verschijningsdatum: 14-06-2016
Kosmos Uitgevers

Lees ook:Boek: Er gaan ook dingen beter bij dementie
Lees ook:Nieuwe druk van Had ik het maar geweten (boek over dementie)
Lees ook:Ridderorde trekt ten strijde voor mantelzorgers
Lees ook:De magische wereld van Alzheimer – 25 tips voor meer begrip en tevredenheid
Lees ook:Kom in actie morgen op Wereld Alzheimer Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>