De grondleggers van de Verenigde Staten

Dinsdag 8 november wordt de 45e president van de Verenigde Staten gekozen. De kans is groot dat dit voor de eerste keer een vrouw gaat zijn. Founding Fathers, de grondleggers van de Verenigde Staten van Amerika, waren allemaal mannen. George Washington, James Madison, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin, bijvoorbeeld.

‘We kunnen nog steeds leren van de gebeurtenissen die 240 jaar geleden plaatsvonden’ – Hillary Clinton

Na het ondertekenen van de Declaration of Independence, de Onafhankelijkheidsverklaring, stelden ze, geïnspireerd door het Europese verlichtingsdenken, de Amerikaanse grondwet op. Daarmee legden ze de stevig gebleken basis voor het land dat anno 2016 nog altijd de belangrijkste westerse democratie is. Maar wie waren deze mannen en wat is hun betekenis voor de moderne geschiedenis? Een prachtige uitgave in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Over de auteur
Auteur Frans Verhagen (1954) is een van de grootste Amerikakenners van Nederland. Hij was jarenlang Amerikacorrespondent voor Knack, de VARA en de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij naast opiniestukken voor Nederlandse dagbladen vooral voor De Groene Amsterdammer. Verhagen publiceerde eerder bij Veen Media, Nieuw Amsterdam en Bert Bakker.

Verschijnt op 23 augustus 2016

Lees ook:Oprah Winfrey is in opperste verrukking na de verkiezing
Lees ook:O, o, o, wat waarderen we Canada toch!
Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Susan Boyle gooit hoge ogen met haar debuutalbum
Lees ook:Frans Hals museum is bloemengekte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>