Uitzending Gemist: TeleDoc – Foute Vrienden…

Soms komen er televisieprogramma’s voorbij die je simpelweg gezien moet hebben. Gewoon omdat ze zo vreemd, verrassend, grappig, schokkend, meeslepend of tragisch zijn… Eergisteren heb ik naar zo’n programma zitten kijken. Een documentaire waar alle voorgaande omschrijvingen op van toepassing waren. Foute Vrienden…
Foute Vrienden is een documentaire van Roy Dames over vier Amsterdamse vrienden, die hij de regisseur al jaren volgt. De vier, met de tot de verbeelding sprekende namen: Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobbie en Jantje van Amsterdam, zijn bloedgabbers uit de Amsterdamse penose, die een leven leiden dat nog het meest doet denken aan een uit de hand gelopen Jiskefet-scene. Je ziet de mannen ouder worden en je krijgt een confronterende blik in het leven van een merkwaardige vriendengroep. Hilarisch en tragisch tegelijkertijd… (meer achtergrondinformatie vind je hier, bij collega Herman van Zappen.blog)
Foute Vrienden, nog te zien via Uitzending Gemist


Lees ook:Luisteren naar muziek stimuleert demente ouderen (filmpje)
Lees ook:Vier het Leven in beeld in documentaire Prins en Prinses
Lees ook:Thé Lau (61) van The Scene heeft nog zes tot negen maanden te leven
Lees ook:Documentaire over Otto Frank
Lees ook:“Zingende omroeper” Herman Emmink overleden

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Uitzending Gemist: TeleDoc – Foute Vrienden…

  1. Barry

    Lijkt me heel leuk, maar waar kan ik het precies vinden dan? Niet op uitzendinggemist.nl Staat het nu niet meer op uitzending gemist?

      /   Reply  / 
  2. richard

    Ik vond het geweldig waarom ik het zo geweldig vond om dat je ziet dat het echt gabbers zijn mijn ouders komen uit amsterdam en praten er vaak over amsterdam dus kon me er wel in thuis voelen toch zou ik graag jantje een keer echt willen zien als iemand weet waar dat hij woond of zijn nummer heb graag lijkt me gewoon een toffepeer als je iets weet mijn mail is ([email protected]) groetjes richard uit brabant

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>