Een frisse, zoete, gezonde koolrabi-ijsbergsalade (recept)

Van het zomerse weer moeten we het niet hebben…. dan maar een zomerse salade! Hebben we nog wat.

De knapperige fris pittige en sappige smaak laat je denken aan radijs en doet het goed deze salades.

Men neme voor twee personen:

1 sinaasappel
½ limoen
1 theelepel honing
½ eetlepel olijfolie
2 koolrabi’s
Paar bladen ijsbergsla
2 takjes munt

Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
Pers de limoen uit.
Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.

Lekker met een rundersaucijsje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig
2 rundersaucijsjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Lekker voor tussen de middag: maaltijdsalade met tonijn
Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Pastasalade met paling (recept)
Lees ook:Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>