Even geen gehaktballetjes kopen bij Ikea

Na uren te hebben geslenterd door meubelketen Ikea ben je vast wel eens hongerig neergestreken in het restaurant. Een portie Zweedse gehaktballen ging er vervolgens goed in. Je vond ze zelfs zo lekker dat je in de kleine supermarkt van de woonwinkel balletjes insloeg en meenam voor thuis. Lekker voor de kleinkinderen als hapje tussendoor. Edoch…..het is nog niet vastgesteld maar het zou kunnen dat er paardenvlees in zit. Voor de zekerheid is een partij Zweedse gehaktballen uit de supermarktschappen in de Nederlandse winkels heeft gehaald.

 

Het betreft een bepaalde partij (productiebatch). Die hele partij wordt nu verwijderd uit de Swedish Food Markets, het supermarktje van Ikea. Het gaat om de balletjes die in de schappen liggen, niet om die in de restaurants.

De maatregel volgt nadat eerder bekend werd gemaakt dat de Tsjechische autoriteiten paardenvlees hebben aangetroffen in gehaktballen die in Zweden zijn gemaakt voor Ikea. De autoriteiten hebben de ontdekking doorgespeeld aan de EU-waakhond voor voedsel. De meubelketen heeft de testresultaten van Tsjechische autoriteiten bekeken. ”Daar was sprake van een indicatie dat mogelijk paardenvlees aanwezig zou kunnen zijn.”

De balletjes zijn ook in andere Europese landen uit de handel gehaald, zei een Ikea-zegsman in Tsjechië. De partij is onder meer verkocht in Nederland, Tsjechië, Groot-Brittannië, Portugal en België, zei de Tsjechische woordvoerder. Ook in Italië zijn de balletjes uit de Ikea-schappen gehaald.
Datzelfde geldt voor alle Ikea-filialen in Zweden, die zijn per direct gestopt met de verkoop van gehaktballen, meldt persbureau AP. Dit doen ze om eventuele zorgen bij klanten weg te nemen. Ikea benadrukt dat er tot op heden nog geen paardenvlees in de gehaktballen in Zweden is gevonden.

Na het uitbreken van het paardenvleesschandaal deed Ikea twee weken geleden al een onderzoek onder de eigen producten. “Toen is nergens paardenvlees gevonden”, zegt de woordvoerder. Nu toch nog paardenvlees is aangetroffen worden de tests nog eens uitgevoerd. De resultaten moeten binnen enkele dagen bekend zijn.

Lees ook:Eierdief gesignaleerd bij Ikea
Lees ook:Multimediameubel ‘Uppleva’ in 2013 bij Nederlandse Ikea
Lees ook:Koop je kerstboom bij Ikea en betaal één euro!
Lees ook:IKEA 35 jaar thuis in Nederland
Lees ook:Ikea roept koffiemaker terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>