Een gepocheerd ei hoort erbij met Pasen

Bij een paasontbijt mag een gepocheerd eitje natuurlijk niet ontbreken. Lekker geroosterd boterhammetje erbij……mmmmm!

Moeilijk welnee, kijk maar:

  1. Breng water aan het koken in een steelpan.
  2. Voeg een scheutje azijn toe – dan lekt het eiwit niet uit het vormpje. Gebruik een lichte azijn zodat het ei niet verkleurt.
  3. Plaats wat huishoudfolie in een kopje, borstel lichtjes met olie en plaats er een vers ei in. Sluit de folie door de uiteinden samen te draaien zodat je een zakje krijgt.
  4. Zet het vuur lager – het water hoort enkel te sudderen.
  5. Plaats het ei in het zakje voorzichtig in het water en laat ongeveer 5 minuten koken.
  6. Haal het zakje uit het water met een schuimspaan.
  7. Open het zakje en klaar!

Een gepocheerd ei smaakt ook heel lekker op een salade van verschillende soorten sla met tomaat en reepjes rauwe ham of gerookte zalm.

Lees ook:Zo behandel je asperges en zo bereid je ze op grootmoeders wijze
Lees ook:Lekkerbek met zoetzure ananassaus (recept)
Lees ook:Lekker! Gekookte mosselen
Lees ook:Recept: Italiaanse maaltijdsoep
Lees ook:Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>