Nederlandse man: wat de boer niet kent eet hij niet?

Wat de boer niet kent dat eet hij niet. Herkenbaar? Vooral mannen blijken weinig avontuurlijk als het gaat om variëren tijdens de lunch. Dat wijst onderzoek van vleeswarenfabrikant Stegeman, over de lunchgewoonten van Nederlanders, uit. Bijna de helft van de mannen (45%) neemt liever niet de moeite iets nieuws uit te proberen op de boterham, waar dat bij vrouwen 30% is. Als het gaat om ons favoriete broodbeleg is Nederland dan ook redelijk traditioneel ingesteld: het vertrouwde bammetje kaas is de grote winnaar (71%), op de voet gevolgd door een broodje met vleeswaren (68%). Zoet broodbeleg, zoals jam, hagelslag en chocoladepasta, neemt met 31% een goede derde plaats in. Vrouwen blijken overigens vaker dan mannen voor gezond broodbeleg te kiezen, mannen kiezen daarentegen het meest voor vlees op hun boterham.

Mondjesmaat op ontdekkingstocht
Bijna driekwart van de Nederlanders (71%) staat ervoor open om tijdens de lunch iets nieuws uit te proberen. Toch wijst de praktijk vaak anders uit: met grote regelmaat laten we de keuze in ons broodbeleg afhangen van wat we al kennen. Ruim zes op de tien ondervraagden zeggen niet echt na te denken over waarmee zij hun boterham beleggen en kiezen dus op basis van gewoonte. Maar er is hoop: we staan er wel voor open om onze horizon te verbreden. Een derde zou de keuzes in hun broodbeleg graag wat minder saai willen maken en een bijna even grote groep geeft aan toe te zijn aan meer variatie tijdens de middagpauze. Ruim de helft (53%) geeft overigens aan er best een paar minuten extra bereidingstijd voor over te hebben als dat een avontuurlijke lunchboterham oplevert.

Mannen zijn vleesliefhebbers
Hoewel we steeds bewuster met eten omgaan, blijven Nederlanders over het algemeen nuchter. Uit eerder onderzoek van Stegeman blijkt hoezeer we gehecht zijn aan de zelfgesmeerde boterham. Vier op de vijf Nederlanders verkiest de van thuis meegenomen boterhammetjes boven het eten dat in de kantine op het werk of op school wordt aangeboden. Vooral mannen zijn dan overigens echte carnivoren: maar liefst 73% eet het vaakst vleeswaren op brood, tegenover 64% van de vrouwen. Speciaal voor deze avontuurlijke vleesliefhebbers introduceert Stegeman het nieuwe assortiment ‘Vuur & Vlam’: echt vlees met speciale bereidingswijze en een stevige en smaakvolle bite. Zoals de slager het vroeger maakte: langzaam geroosterd, zowel warm als koud lekker op brood.

Over het onderzoek
Het online onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van Stegeman. Het onderzoek is uitgevoerd onder 501 Nederlandse mannen en vrouwen. Deelnemers werden gevraagd naar hun lunchgewoonten en -behoeften. De respondenten zijn representatief geselecteerd naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.

 

Bron: Stegeman

Lees ook:Nederlanders verrassend braaf in de tuin
Lees ook:Vrouwen ‘snoozen’ langer dan mannen
Lees ook:Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen
Lees ook:Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem
Lees ook:En dan nu de kerstdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>