Rubriek: eten en drinken

5 redenen om sla te eten

Sla is de meest gekochte groente van Nederland. Het is geen vitaminebom, maar door te combineren en variëren, kun je er altijd een voedzaam en lekker gerecht mee maken. Door andere groenten toe te voegen of smaakvolle dressings. Want sla is niet alleen gezond, er zitten ook weinig calorieën in. Deze en meer redenen om

Lees verder...

Nationale Opening Aspergeseizoen 2016

Op het ss Rotterdam is vanmiddag het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterren chefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende

Lees verder...

Jam & Zuur – 100 recepten voor het zelf inmaken van groente en fruit

In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen zoals kruidige mandarijnsiroop, mangojam met kokos en rode-uienrelish met port. Ook inleggen met zuur biedt

Lees verder...

Ouderen op alle vlakken gelukkiger dan jongeren

Nederlanders zijn massaal bezig met een gezonde levensstijl op de gebieden food, body en mind en hebben daarbij sterk de behoefte aan persoonlijke begeleiding. Dat blijkt uit onderzoek van Groupon naar de fysieke en mentale kracht van Nederlanders. Opvallend is dat 50+ers zich op alle vlakken beter over zichzelf voelen dan de jongere generatie. Iedereen

Lees verder...

Geniet van de zomer met de producten van O-Lijf.com

Lange zomeravonden, een mooi gedekte tafel vol tapas en de geur van een barbecue… zie je het al voor je? De wijn in een mooie karaf en een salade met de beste olijfolie overgoten… Wie wordt daar nou niet gelukkig van? Bij O-lijf.com kun je je hart ophalen om dergelijke droomplaatjes te verwezenlijken. Laat de

Lees verder...

Ilja Gort nieuw seizoen bij Omroep Max

Vanaf maandag 4 april zendt Omroep Max het vierde seizoen uit van de succesvolle serie ‘Gort à la Carte’. Om uit te vinden of hij ooit een echte Fransman kan worden, gaat wijnboer/schrijver Ilja Gort op avontuur in de schemergebieden van de Cuisine Française.

Lees verder...

Gezonde voeding belangrijk voor ouderen

Een gezonde leefstijl is belangrijk gedurende het hele leven. Maar ook op hogere leeftijd is er nog gezondheid te winnen met een gezonde leefstijl. Leeftijd blijft een belangrijke rol spelen in het samenstellen van een gebalanceerd eetpatroon. Ons lichaam heeft ook in latere levensfasen behoefte aan andere voedingsstoffen om optimaal te functioneren.    

Lees verder...

Kreeftenseizoen vandaag officieel geopend

De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen wordt opgevist door Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek en aangeboden aan eregast Joop Braakhekke. De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere

Lees verder...

Behoefte aan inzicht zoutgebruik

De Nierstichting lanceerde donderdag 10 maart zoutmeter.com. Er is grote behoefte aan meer inzicht in het eigen zoutgebruik: meer dan 160.000 keer is de zoutmeter al ingevuld. Nederlanders krijgen per dag gemiddeld negen gram zout binnen, maar zes gram is de maximale hoeveelheid aanbevolen door de Gezondheidsraad.  

Lees verder...

Zin en onzin over eieren

Eieren komen nogal eens negatief in het nieuws. Ze zouden ongezond zijn en slecht voor je cholesterol. Maar is dat ook zo? Dit moet je weten over de zin en onzin van eieren. Onderwerpen als cholesterol, salmonella, ESBL en dioxines worden geregeld in verband gebracht met eieren. Betekent dit dat je tijdens Pasen eieren maar moet

Lees verder...

5 vragen over… de nieuwe Schijf van Vijf – wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Op 4 november 2015 heeft de Gezondheidsraad de Richtlijnen Goede Voeding uitgebracht. Deze nieuwe adviezen over gezond eten heeft het Voedingscentrum verwerkt in de nieuwe Schijf van Vijf die dinsdag 22 maart is gepresenteerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? Wat is gefilterde koffie? En zijn alle noten even gezond om te eten? Gezondheidsnet vroeg het

Lees verder...

Met dit recept maak je de lekkerste paascake

Volgende week Pasen….. een heerlijk moment om de komst van het voorjaar met elkaar door te brengen. We hebben de paashaas, paaseieren, de paasvuren, maar we schuiven ook graag met z’n allen aan voor een heerlijke paasbrunch. En daarbij hoort ook een feestelijke taart! Op Libelle.nl zag ik een overheerlijke paascake. Redelijk makkelijk te maken!

Lees verder...

De boon is booming

Nederland is in de ban van de boon. De afgelopen maanden kon de peulvrucht rekenen op een flinke groei; niet alleen in media-aandacht, maar ook in consumptie. Vorig jaar groeide de categorie peulvruchten al met 10% en sinds de start van het Jaar van de Boon in januari zelfs met 13%. Vooral de ‘nieuwe’ boonsoorten

Lees verder...