Het is duur om opa/oma te zijn…

Ook gelezen, het bericht op Nu.nl waarin staat dat het grootouderschap de nodige extra kosten met zich meebrengt? Yours Magazine, een tijdschrift voor ouderen, heeft na onderzoek aangetoond dat het krijgen van kleinkinderen best een kostbare aangelegenheid is. Uit onderzoek onder 2500 grootouders bleek dat alleen in het geval van één kleinkind al zo’n 52.500 euro uitgegeven wordt…Dat geld gaat op aan de nieuwe telg zelf óf diens berooide ouders. Om het geld op te brengen spreken de grootouders hun spaargeld aan of bezuinigen ze zelf op hun eigen levensstijl. Ruim driekwart van de ondervraagde senioren geeft toe de familieleden financieel bij te staan, zelfs wanneer dat betekent dat ze zelf moeite krijgen rekeningen op tijd te betalen.

En waar betalen opa en oma dan voor? Een auto, het aflossen van schulden of  het aankleden van huizen. En dan hebben we het dus nog niet eens over cadeautjes, geld voor snoepgoed en ‘het extraatje voor het rapport’.

Lees ook:Senioren stoppen miljoenen euro’s in ‘oude sok’
Lees ook:Ouderen sluizen vermogen weg voor ze in verzorgingshuis komen
Lees ook:Onderzoek KBO: koopkracht daalt bij 7 op 10 senioren
Lees ook:Opa en oma: dé kinderopvang van 2013
Lees ook:Opa’s en oma’s zorgen vooral voor kleinkinderen voor eigen plezier

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het is duur om opa/oma te zijn…

  1. dekogifts dordrecht

    als dat echt waar is moeten 50 plussers maar een extra uitkering krijgen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>