Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak

Bijna alle gehuwde of samenwonende Nederlanders (95,4%) geven hun pinpas met het volste vertrouwen aan hun partner mee. Het zit sowieso wel goed met het vertrouwen. Dat blijkt uit onderzoek dat NovioResearch in opdracht van financieringsmaatschappij Findio onder 765 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën heeft laten uitvoeren.
 

Van de samenwonende of gehuwde Nederlanders geeft ruim de helft (51,7%) toe dat ze zelf het meeste geld uitgeven in hun huishouden. Bijna een derde (31,2%) zegt dat zijn partner het meeste geld uitgeeft. Toch durven we onze pinpas met een gerust hart mee te geven. Slechts 4,6% van de samenwonende of gehuwde respondenten durft zijn pinpas niet mee te geven aan zijn partner. Het vertrouwen in onze partner lijkt met de jaren te groeien.

De rekening splitsen?
Bijna de helft (44,9%) van de samenwonende of gehuwde respondenten heeft samen één rekening waarop alles binnenkomt, en geen eigen lopende rekening meer. Hoe ouder we zijn, hoe populairder de gezamenlijke rekening is waar alles op één hoop komt. Daardoor worden bij het merendeel (42%) de woonlasten evenredig naar het inkomen verdeeld. Ieder de helft betalen blijkt slechts bij 14,2% van de samenwonende of gehuwde Nederlanders de populairste verdeling.

 

Bron: Findio B.V. – onderdeel van Crédit Agricole S.A.

Lees ook:Helft Nederlanders maakt financiële voornemens aan begin van het jaar
Lees ook:1 op de 10 vergeet geleend geld terug te betalen
Lees ook:Vier op tien Nederlanders al stijf van de kerststress
Lees ook:Veel 40+ mannen laten was nog door mama doen…
Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in de mens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>