Franse onderscheiding voor ‘filmdino’ Donald Sutherland

Dat je ook als acteur nooit te oud bent om een prijs of een mooie titel in ontvangst te mogen nemen bleek maar weer eens toen Donald Sutherland zaterdag werd geëerd door Frederic Mitterand, de Franse oud-minister van cultuur. De 76-jarige Sutherland mag zich voortaan commandeur noemen in de Franse Orde van Kunst en Letteren.De acteur werd gehuldigd tijdens een ceremonie in Parijs. Mitterand prees de Canadese acteur, bekend van films als The Dirty Dozen en Citizen X, voor zijn ‘uitzonderlijke’ carrière. Vorig jaar werd Sutherland in Amerika nog geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Lees ook:Weer nieuw leven in oldie Dirty Dancing – met nummers uit jaren ’60
Lees ook:Ridderorde voor Rutger Hauer
Lees ook:‘Beste acteur sinds Marlon Brando’ overlijdt in Nederland
Lees ook:RIP Robin Williams… acteur (63) pleegt waarschijnlijk zelfmoord
Lees ook:Jackie Chan (58): eindelijk te oud voor actiefilms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>