Familiefilm “Apenstreken” in première

Opa’s en oma’s kunnen weer gezellig met de kleinkinderen naar de bioscoop deze zomer! Er draait weer een heerlijke familie film…..

 

 

Apenstreken, de nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis, speelt zich af in het Nederland van 100 jaar geleden en volgt de 10-jarige Wim, die ervan droomt om naar school te gaan. Wanneer hij ontsnapt uit het weeshuis waar hij wordt uitgebuit, is dat het begin van spannende avonturen. Een deel van de opnames had het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en het centrum van Dordrecht als decor. Ook is gefilmd in Velsen, Kinderdijk, de Beemster en op locaties in Duitsland. De looks van de productie zijn gebaseerd op tekeningen van illustrator Cornelis Jetses (1873-1955): bekend van het Aap, Noot, Mies-leesplankje, schoolplaten en kinderboeken.

Het betreft de eerste 3D-kinderfilm van Nederlandse bodem.

Deze film draait vanaf woensdag 10 juni in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Enkhuizen favoriet bij mopperend trio Van Rossem
Lees ook:Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Opa in de bocht: ‘Bad Grandpa’
Lees ook:Zuiderzeemuseum op zoek naar werken Springer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>