Nuon koploper met forse verlaging energieprijzen in juli

Energieleverancier Nuon heeft haar prijzen fors verlaagd maar blijft de duurste. Dat is de belangrijkste conclusie na de prijsverlagingen van Essent, Nuon, Eneco en Delta per 1 juli.  “Wie niets doet gaat sowieso minder betalen, maar men kan nog eens 400 euro extra besparen door het contract onder de loep te nemen”, aldus Hans de Kok van vergelijkingssite PrizeWize.
Nuon hanteert een prijsverlaging van 37% voor gas en 5% voor stroom, Eneco meldt een daling van 34% voor gas en 7% voor stroom. De prijzen van Essent zijn met 35% voor gas en 5% voor stroom gedaald. Bij Delta met 13% gemiddeld. Daarmee zijn de vier standaard leveranciers, bij gemiddeld verbruik, 150 tot 373 euro per jaar goedkoper. Delta kent de kleinste daling: 150 euro, Nuon de grootste: 373 euro. Ook de nieuwe spelers en prijsvechters op de energiemarkt doen mee. Ter indicatie: de Nederlandse Energiemaatschappij heeft het gastarief maar liefst met 46% verlaagd.

De vaste stroomprijzen zijn bij veel energieleveranciers op dit moment lager dan de (verlaagde) variabele prijzen. Bij Nuon liggen bijvoorbeeld alle vaste prijzen voor stroom per juli onder die van de variabele. Bij gas is het net omgekeerd, daar zijn de vaste instapprijzen inmiddels iets hoger.

Uit onderzoek van PrizeWize blijkt dat het verstandig is om de prijs voor stroom én gas nu vast te zetten. Als de toekomstige prijzen voor stroom en gas stijgen en niet structureel verder dalen, dan is het lonend om in te stappen op de huidige vaste prijzen. PrizeWize heeft van de grote leveranciers de variabele prijzen naast de vaste prijzen gelegd. Hieruit blijkt vooral dat de energieprijzen verder moeten blijven dalen om de keuze voor een variabele prijs interessant te maken. De Kok: “Vanwege de gestegen olieprijzen is het niet aannemelijk dat de gasprijzen fors zullen dalen op 1 januari 2010.” Vergeleken met eind 2008 is de olieprijs inmiddels alweer ruim verdubbeld (van $32 naar $68 per vat).

Voor de langere termijn is de verwachting van het Internationaal Energieagentschap dat de vraag naar energie flink zal toenemen. Voor de korte termijn zal een mogelijk herstel van de economie de prijs weer doen stijgen.

De meeste andere leveranciers zullen met hun variabele prijzen de 1 julitrend volgen, zo verwacht De Kok. Wel valt volgens hem op dat er nu een tweedeling is ontstaan tussen stroom en gas: vaste prijs stroom is veel goedkoper dan variabel, bij gas is vaste prijs gas iets duurder.

Het vergelijken van energie kan op verschillende websites, bijvoorbeeld www.PrizeWize.nl en www.EnergiePlaza.nl. Dit zijn twee onafhankelijke websites waar de consument op basis van verschillende criteria ruim 300 energieproducten kan vergelijken.

Lees ook:Forse verhoging energieprijzen in 2009
Lees ook:Duitsland ruim duurder dan Europees gemiddelde maar Nederland nog duurder
Lees ook:Goedkoop een terrasje pakken doe je in Nijmegen
Lees ook:Benzine duurder dan ooit, maar laat u de auto staan?
Lees ook:Eerste onafhankelijke energievergelijker: EnergiePlaza.nl

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nuon koploper met forse verlaging energieprijzen in juli

 1. Josh Maxwell

  Can you tell me who did your layout? I’ve been looking for one kind of like yours. Thank you.

    /   Reply  / 
 2. Corry Frieswijk Auteur

  Hello Josh, please go to http://www.blog.nl/top_contact.php. After that, Ben Blog or Ayalon Blog will contact you. This link also gives you the possibility to call them.

    /   Reply  / 
 3. pascal

  De prizewize prijsvergelijker is overzichtelijk en helpt goed bij de keuze van de energie leverancier.

    /   Reply  / 
 4. Energievergelijker

  Er wordt wat af geluld tegenwoordig. Energieplaza en prizewize zijn gewoon hetzelfde. Draaien ook op dezelfde rekenmachine. Ik heb mij zojuist ingeschreven via energieplaza.nl en vervolgens krijg ik van prizewize.nl een bevestiging… En dan nog eens wat. Energieplaza is niet de eerste onafhankelijke energievergelijker. Wat is toch jullie probleem. Het is niet moeilijk om het een en ander even uit te zoeken toch?

    /   Reply  / 
 5. energie vergelijken

  Geld besparen? De BespaarBuddy helpt. Maak gratis een BespaarProfiel aan voor een persoonlijk advies. Zo bespaar je eenvoudig op je vaste lasten.

    /   Reply  / 
 6. OPLICHTERS

  Nou Bespaarbuddy heeft mij gebeld. Zogenaamd 500 euro per jaar besparen. Ik denk, dat kan niet mogelijk zijn, volgens hun wel. Nu heb ik de rekening binnen. Ik ben 780 euro per jaar duurder uit met een contract waar ik 3 jaar aan vast zit. Ik heb al een klacht ingediend bij de ombudsman, de nma en bij de politie vanwege oplichtingspraktijken. GA NOOIT MET BESPAARBUDDY IN ZEE!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>