Fors minder parkeerboetes door kentekenparkeren

Ergens is het wel logisch, maar het moet toch maar blijken uit de cijfers… En dat doet het nu: de invoering van het kentekenparkeren in het centrum van Rotterdam heeft de eerste twee maanden tot een flinke daling van het aantal parkeerbonnen geleid. Ook in de andere wijken van de stad waar eerder nieuwe meters werden geplaatst, zijn minder bekeuringen uitgeschreven. Dat blijkt uit een artikel in het Algemeen Dagblad. Die krant heeft cijfers opgevraagd waaruit blijkt dat de nieuwe meters in de stad leiden tot een beter betaalgedrag.

Daar waar vorig jaar september 6000 parkeerders een naheffing kregen, liep dat vorige maand terug naar 5000 bonnen. ‘Dat is aanzienlijk minder,’ zegt gemeentewoordvoerder woordvoerder Fred Marree. In de wijk Kralingen-Crooswijk waar het kentekenparkeren eerder werd ingevoerd, was sprake van een soortgelijke daling. Vorig jaar augustus en september kregen 4200 parkeerders een naheffing. Dit jaar in dezelfde periode 3100. Volgens Marree wordt deze daling vooral veroorzaakt door de forse stijging van het 06-parkeren in de hele stad en het feit dat parkeerders nu gewoon kunnen pinnen in plaats van betalen met de chipknip. ‘Mensen die aangemeld zijn met hun mobiel, kunnen nooit een bon krijgen. Inmiddels vindt de helft van alle transacties met 06-parkeren plaats. Je kan dus op je vingers narekenen dat het aantal bonnen zal terugnemen,’ legt Marree uit. ‘En dat je nu niet meer met de chipknip hoeft te betalen, scheelt ook. Voorheen namen sommige mensen, die geen saldo meer hadden op hun chipknip wel eens een gok en betaalden niet. Dan kwamen ze terug en troffen ze een bon aan. Nu kan iedereen pinnen, en de pinpas is over het algemeen nooit leeg.’

Lees ook:ANWB Parkeren in plaats van chipknip
Lees ook:Valentijnsdag raakt uit de gratie
Lees ook:Het verzilveren van een cadeaubon gaat niet altijd vlekkeloos
Lees ook:Inparkeren voor vrouwen: een ramp!!
Lees ook:Politieagent geeft zichzelf bekeuring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>