Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen

Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen. Dat blijkt uit grootschalig internationaal onderzoek van BlackRock onder 31.000 mensen in 20 landen. Bijna 60% van de vrouwen maakt zich momenteel druk over de almaar stijgende ziektekostenverzekeringspremies, het dure levensonderhoud (50%) en veranderingen in de sociale zekerheid en AOW (47%). Mannen hebben ook oog voor risico’s die hun financiële toekomst zouden kunnen bedreigen, maar maken zich er minder zorgen om.

 

 

Nederlanders vinden sparen in het algemeen (44%) belangrijker dan sparen of beleggen voor een comfortabel pensioen (20%). Nederlanders sparen dan ook het meest van alle Europeanen (78%). Het aflossen van de hypotheek wordt in ons land na het aanleggen van een buffer als absolute financiële prioriteit gezien. In de rest van Europa is de opbouw van pensioen het belangrijkste spaar- of beleggingsdoel. Nederland heeft het laagste percentage (27%) beleggers ter wereld.

Slechts 16% van de vrouwen heeft zowel spaargeld als beleggingen. “Nederlanders hebben nou eenmaal een ingebakken weerzin tegen het risico om geld te verliezen en vinden vrij opneembaar geld een veiliger gevoel geven dan beleggingen. Slechts 6% van de Nederlandse vrouwen geeft aan verstand te hebben van beleggen en durft zelf beslissingen op dat gebied te nemen. Dat is heel weinig, onder Europese vrouwen ligt dat gemiddeld op 39%”, zegt Bob Hendriks, hoofd Retail Nederlands & Scandinavië van BlackRock. “Het zou absoluut geen kwaad kunnen als Nederlandse vrouwen sterker in hun schoenen zouden staan als het gaat om beleggen en zich meer zouden bezighouden met financiële planning.” Ter vergelijking: 33% van de Nederlandse mannen denkt verstand te hebben van beleggen.

 

Bron: Blackrock

Lees ook:EU: Sparende Nederlander minst bezorgd over pensioen
Lees ook:Nederlander kent zijn getal voor pensioen niet
Lees ook:Vrouwen en geld
Lees ook:We zijn sparen met spaarzegels en kortingspasjes zat!
Lees ook:Vrouwen moeten hun eigen broek ophouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>