Hier moet je opletten bij het zoeken naar een mobieltje voor ouderen

Onze smartphone lijkt tegenwoordig zo ongeveer een verlengstuk van onze armen. Toch is het gemak en de frequentie waarmee het gros van de Nederlanders een telefoon bedient niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Met name voor de ietwat oudere doelgroep, die niet is opgegroeid met de smartphone, is het lastig sommige telefoonfuncties vlot onder de knie te krijgen.

Gelukkig heeft Mobiel.nl voor die doelgroep een assortiment vereenvoudigde mobieltjes. Wat heb je immers aan allerlei fashionable foefjes als je er toch geen gebruik van maakt?! Voor wie op zoek is naar een simplistisch en gebruiksvriendelijk toestel hebben we enkele specificaties op een rij gezet. Handig om op te letten bij het vinden van de perfecte smartphone.

  1. Het toestel ligt lekker in de hand
  2. Het toestel past gemakkelijk in een zak
  3. Bellen en sms-en staat voorop
  4. Het geluid kan extra hard
  5. De lettergrootte is extra groot
  6. Voor het opladen zijn geen kleine stekkers nodig
  7. De accu gaat lang mee
  8. Er is een optie tot noodknop inschakeling

Los van deze vijf meest belangrijke eisen is het voor een toestel handig wanneer functies als wekker, rekenmachine, agenda, radio, camera of zaklamp binnen handbereik zijn. Van foto’s moet eenvoudig een back-up te maken zijn en het in- en uitloggen bij bepaalde WiFi punten moet voor iedereen te begrijpen zijn. Dan is het tot slot nog prettig als het toestel vlot werkt en er een beetje leuk uitziet (of er moeten knappe hoesjes en covers voor te koop zijn). Keuze te over. Welke wordt het?

 

Geen reacties // Reageer