Goed nieuws voor mensen die wachten op de iPhone 5

Zit u er (ook) al een tijdje op te wachten, op de nieuwe iPhone? Dan heb ik mogelijk goed nieuws voor u: Apple lijkt de voorraad van de iPhone 5 weer op orde te hebben. De levertijd via de website van Apple is met twee weken verkort. Eerder werd al bekend dat Nederlandse providers minder iPhones uitgeleverd kregen dan ze besteld hadden. Bovendien maakte Foxconn, een belangrijke fabrikant van Apple, bekend dat het fabriceren van de iPhone 5 erg lastig is. De levertijd liep mede daarom op. Het duurde eind september en in heel oktober drie tot vier weken voor een bestelde iPhone 5 geleverd kon worden. Deze verwachte levertijd is nu teruggeschroefd naar de normale twee weken. Of ook de providers nu meer voorraad krijgen is niet bekend.

Mede dankzij de problemen rond de iPhone 5 kelderde de koers van Apple de afgelopen weken waardoor het bedrijf ruim 100 miljard dollar minder waard is. De daling lijkt inmiddels gestopt te zijn. Naast de productieproblemen kampte Apple ook met tragere leveringen omdat de vraag naar verluidt groot is. Analisten voorspellen dat er tegen het eind van 2012 ruim 50 miljoen exemplaren van de iPhone 5 verkocht zullen zijn.

Lees ook:Apple roept gevaarlijke opladers terug
Lees ook:Appleheld Steve Jobs (56) veel te jong overleden
Lees ook:Goedkope laptops van Apple in aantocht?
Lees ook:Apple onthult iPhone 5 op 12 september
Lees ook:iPhone: nieuws voor hebbeding-liefhebbers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>