Senioren leven langer met goede conditie

Het maakt niet meer uit welke rondingen je hebt lees ik op HLN

want een goede conditie is voor oudere mensen belangrijker dan het juiste lichaamsgewicht, zo zeggen Amerikaanse onderzoekers. "Fitte zwaarlijvigen hebben een kleiner risico op overlijden dan slanke mensen of mensen met een normaal gewicht die in slechte conditie verkeren."

Vergelijkend onderzoek
Voor het onderzoek werden het sterftecijfer, het gewicht en de conditie van 2.603 volwassenen van minstens 60 jaar oud vergeleken. De proefpersonen waren gemiddeld 64,4 jaar oud, een vijfde daarvan waren vrouwen. Allemaal ondergingen ze tussen 1979 en 2001 een algemene gezondheidstest, onder andere ook een conditietest.

Conditie
Daarna volgden de artsen hun gezondheidstoestand twaalf jaar lang. In die periode stierven 450 onder hen. Ze waren in slechtere conditie dan de overlevenden en leden doorgaans meer aan diabetes en hoge bloeddruk, wat het risico op hartkwalen verhoogt. Er was echter geen duidelijk onderscheid te zien in gewicht tussen diegenen die vroeger overleden en de anderen.

Uit een reeks eerdere studies bleek dat zwaarlijvigheid en gebrek aan beweging op middelbare leeftijd het stervensrisico verhogen.

Komt het even goed uit dat onze dieet goeroe Sonja Bakker een nieuw boek op de plank heeft liggen! Is onze redding toch nog nabij. 

Lees ook:Riskeer geen artrose door als een gek te sporten!
Lees ook:Operatiepatiënten moeten hun conditie trainen
Lees ook:Conditie van ouderen verbetert dankzij alcohol
Lees ook:Voorkom dementie: zoek een partner
Lees ook:Afvallen? Dieet? Let op: licht overgewicht verlaagt kans op vroegtijdige dood

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Senioren leven langer met goede conditie

  1. John

    En wat dacht je van het in topconditie houden van je seksuele gezondheid. VitaNu heeft 100 natuurlijke producten die mannen ondersteuning kunnen bieden. http//www.vitanuman.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>