Langer leven!

Eten volgens een mediterraan eetpatroon is niet alleen lekker maar goed voor je gezondheid en het kan ook je leven nog eens verlengen. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder ruim 200.000 mannen en 160.000 vrouwen. Een serieus onderzoek, zo lijkt het, waaruit blijkt dat je serieus kans maakt om langer te leven als je maar veel olijfolie en vis gebruikt.De 360.000 vrijwilligers vulden vragenlijsten in over andere hun eet-,drink- en rookgewoontes. Na vijf jaar werd bekeken hoeveel van deze mensen waren overleden. Het blijkt dat mensen die het meest volgens een 'mediterraan dieet' eten, ongeveer twintig procent minder kans hebben om te overlijden. Mensen met overgewicht blijken gene voordeel te hebben bij het mediterrane dieet terwijl rokers juist extra baat hebben bij deze levensstijl.

Voor alle duidelijkheid: een mediterraan dieet bevat veel vis, groente, fruit, bonen, noten en olijfolie en weinig melkproducten, aardappelen, (rood) vlees, alcohol en verzadigde vetten.

Lees ook:Zuidelijke voedingspatroon verrijkt met olijfolie beschermt de gezondheid van onze botten
Lees ook:Met vis, olijfolie, groenten en fruit dementie te lijf
Lees ook:Gezond leven levert tot 15 jaar extra op
Lees ook:Spermacellen doen het goed op Hollandse pot
Lees ook:Kans op hartaanval is flink te verminderen door…olijfolie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Langer leven!

  1. corryfrieswijk

    terwijl rokers juist extra baat hebben bij deze levensstijl….

    deze zin bevalt me wel!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>