Chips eten is niet langer ongezond

Dat ga je toch niet voor je lol naar binnen werken, paarse chips? Wetenschappers zijn druk in de weer om de eerste gezonde chips te ontwikkelen die rijk is aan antioxidanten. Het lekkers kan je leven verlengen en biedt bescherming tegen kanker en hartziekten.Onderzoekers van het Scottish Crop Research Institute (SCRI) werken, in samenwerking met hun Amerikaanse collega’s, aan de chips. Minder appetijtelijk is de paarse kleur. Deze is afkomstig uit de paarse en blauwe pigmenten van onder meer aubergines en blauwe bessen. Enkel vruchten met hoge antioxidanten worden in de chips gebruikt.

Of consumenten geneigd zijn om paarse chips te eten, blijft de vraag. Al zal het aan de smaak niet liggen. Volgens Dr. Mark Taylor smaakt de chips lekker en bevat deze supergezonde eigenschappen. “Als mensen beseffen dat deze chips goed voor hun gezondheid zijn, waarom zouden ze er dan niet van eten?

Ik heb zo mijn twijfels. Er bestaan ook chips gemaakt van partjes appel en ik kan je zeggen: eens maar nooit weer. Dat is toch geen chips, chips moet zout zijn, je handen moeten vet worden en na een uur moet je het zout nog van je lippen af kunnen likken. Dat is chips! En als je behoefte hebt aan antioxidanten: leef je dan lekker uit op een aubergine!

Lees ook:Wat havermout, blauwe bessen en walnoten zo gezond maakt
Lees ook:Pure bosbessensap….. een bron van gezondheid
Lees ook:Vis, da’s goed voor je! (recept)
Lees ook:Popcorn is een uitstekende snack
Lees ook:Fruit eten veel beter dan fruit drinken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Chips eten is niet langer ongezond

 1. jeroen

  (qoute: “En als je behoefte hebt aan antioxidanten: leef je dan lekker uit op een aubergine!”) Een waar woord. Ik ben het helemaal met je eens, chips horen ‘ongezond’ te zijn. Als ik gezond wil snoepen neem ik wel fruit!

  Ik wil alleen nog wel ff opmerken dat de chips waarschijnlijk niet proeft, maar vooral smaakt…
  (qoute: “Volgens Dr. Mark Taylor proeft de chips lekker en bevat deze supergezonde eigenschappen.”)
  Of is dit de eerste soort chips die niet alleen gezond is, maar ook zelf proeft hoe een mens smaakt? :-)

    /   Reply  / 
 2. Corry Frieswijk Auteur

  zo dan….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>