Kun je een blaasontsteking voorkomen?

Niet door wollen onderbroeken te dragen in ieder geval, zoals vroeger werd gezegd door onze grootouders. Het heeft helemaal niets met kou te maken zelfs. Een blaasontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. Vaak gaat het om een bacteriesoort die bij iedereen vooral in de darm leeft, maar ook rond de plasbuis voorkomt. Bacteriën komen via de plasbuis de blaas binnen. Daar groeit hun aantal snel. Ze hechten zich aan de blaaswand en die gaat ontsteken. Omdat de plasbuis bij vrouwen korter is dan bij mannen, krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de plasbuis van de vrouw komen. Daarom krijgen vrouwen soms een blaasontsteking na het vrijen.

Kun je het voorkomen?

 • Voorkomen kan door meer te drinken, tot twee liter per dag. Een blaas die regelmatig leeg is, maakt dat bacteriën minder kans krijgen om zich aan de blaaswand vast te hechten.
 • Ga altijd plassen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft.
 • Na seksueel contact ga je plassen. Tijdens de daad stapelen er makkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis. Door te plassen worden deze buiten gedreven.
 • Intieme hygiëne is belangrijk, maar vaginale sprays, douches en zelfs gewone zeep zijn niet geschikt voor de intieme hygiëne. Deze ontregelen de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien. Trek liefst katoenen ondergoed aan, te nauwe slipjes zorgt voor een te warm klimaat, waardoor makkelijker een ontsteking kan ontstaan.
 • Hou je urine zuur door veel producten met vitamine C te nemen.
 • Cranberry capsules zouden de weerstand van de blaas verhogen.

Lees ook:Voorkom een blaasontsteking in het buitenland!
Lees ook:Effectief middel tegen blaasontsteking zonder antibiotica
Lees ook:Blijf je blaas de baas
Lees ook:Hoe je een blaasontsteking kunt voorkomen
Lees ook:Fabels en feiten over urine

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kun je een blaasontsteking voorkomen?

 1. d mannose

  De grootste boosdoener bij een blaasontsteking is de darmbacterie genaamd E. coli. Zolang je deze bacterie uit je blaas kan houden is een blaasontsteking zeer zeker te voorkomen. Het antwoord om deze bacterie uit de blaas te houden is d mannose in combinatie met véél drinken. Voorkomen is beter dan genezen.
  http://www.stop-blaasontsteking.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>