Slippers één grote bacteriehaard

Nou, gooi je nieuwe Birkenstocks maar in de pedaalprullie, want wie vaak slippers draagt heeft een verhoogd risico op het oplopen van een mogelijke dodelijke ziekte beweren Amerikaanse onderzoekers. Eén groot voetbed vol met bacteriën……. Misschien moeten we, net als de Amerikanen, ook op witte gympen gaan lopen met witte tennissokken erin, lekker charmant…..

Vier dagen lang liepen proefpersonen op slippers door New York. Vervolgens werden de slippers onderzocht in een laboratorium. En wat bleek? Er zaten meer dan 18.000 bacteriën op de slippers, 93 procent bacteriën van uitwerpselen en 20 procent de E. coli bacterie volgens de onderzoekers.
Veel van de gevonden bacteriën zijn onschuldig en komen vaker voor, maar sommige kunnen heel gevaarlijk zijn. Als je maar een klein wondje hebt op je voet en de bacteriën raken zo in het bloed terecht, kunnen deze ziekten je organen aantasten. Wordt dit niet behandeld met antibiotica kun je eraan sterven.

Lees ook:Brrrrrrrr….. bacteriën/beestjes op je tandenborstel!
Lees ook:Miljoenen ziekteveroorzakende bacteriën in je huis…
Lees ook:Trendy: Frisse voeten met grasslippers
Lees ook:Huidaandoeningen verergeren door stress
Lees ook:Bacteriën zijn niet te vermijden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>