Alzheimer stel je niet uit door geheugentraining

Leg ‘m maar aan de kant, de DS  van uw kleinkind. Het schijnt helemaal niet te helpen in de race tegen dementie. Volgens Alzheimer Nederland het een van de grootste misverstanden die over de ziekte bestaat, dat je het kunt uitstellen door geheugenspelletjes te spelen. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het barst van de misvattingen over alzheimer.Deze onwetendheid baart Alzheimer Nederland ernstige zorgen. De organisatie denkt dat door een gebrek aan kennis veel mensen er te laat achterkomen dat zij aan deze ziekte lijden. Naar schatting lopen jaarlijks 120.000 dementerende patiënten daardoor noodzakelijke behandeling en begeleiding mis, stelt Alzheimer Nederland.
Een ander groot misverstand dat de organisatie op het spoor kwam, is dat maar weinig mensen weten dat alzheimer dodelijk is. Ook beseffen veel mensen niet dat zij hun risico om te dementeren kunnen verminderen door gezonder te leven.

Lees ook:Schokkende onderzoek-uitkomsten: ‘Tienduizenden dementerenden ondervoed’
Lees ook:Kom in actie morgen op Wereld Alzheimer Dag
Lees ook:Eén op de acht babyboomers maakt kans op Alzheimer
Lees ook:Lage bloeddruk heeft mogelijk negatief effect op Alzheimer
Lees ook:Kom in actie voor Alzheimer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>