Het drinken van koffie heeft een groot effect op de borstgrootte

Zijn je borsten de afgelopen jaren schrikbarend gekrompen van cup dubbel D naar cup B? Dan is de oplossing voor dit raadsel gevonden hoor. Het komt door de koffie. Als een vrouw drie of meer kopjes koffie per dag drinkt, kunnen haar borsten krimpen, dat beweren althans onderzoekers. De oorzaak zou een bepaald gen zijn dat de helft van de vrouwen bezit. Bijna 300 vrouwen namen deel aan het onderzoek. Hierbij werd hun borstomvang en koffieverbruik per dag gemeten. Daaruit bleek dat drie kopjes per dag genoeg zijn om je borsten te doen krimpen, het effect is groter bij elk extra kopje. Een gen, dat de helft van de vrouwen heeft, zou hiervoor verantwoordelijk voor zijn.

Het is niet allemaal slecht nieuws voor koffiedrinkende vrouwen, de onderzoekers toonden ook aan dat regelmatig cafeïnegebruik het risico op borstkanker vermindert. Dit zou komen doordat koffie invloed heeft
op oestrogeen, het vrouwelijke hormoon. Sommige bestanddelen van koffie kunnen het metabolisme van vrouwen veranderen zodat ze een betere groepering van verschillende oestrogenen krijgt. De onderzoekers voegen er wel aan toe dat rondborstige vrouwen met veel borstklieren een groter risico op kanker lopen.

Lees ook:Nog even …en dan blijkt dat koffie eigenlijk een soort gezondheidsdrankje is!
Lees ook:Drink espresso met mate!
Lees ook:Verlaag je bloeddruk met zwarte thee
Lees ook:Koffie is goed vor een mens!
Lees ook:Cafeïne verhoogt het risico op incontinentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het drinken van koffie heeft een groot effect op de borstgrootte

  1. autodidact

    Wat is het effect op mannen ??
    Zowel hun eigen borsten als op die van vrouwen met krimpende borsten ??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>