Champagne is gezond

Champagne heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als rode wijn. Dit hebben Britse wetenschappers ontdekt. Champagne zou de bloedvaten verwijden en de druk op hart en hersenen verlichten.  Is dat even een mooi excuus om met kerst nog een extra fles champagne te ontkurken?  Champagne bevat, net als rode wijn, polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die cellen en weefsels extra beschermen tegen invloeden van binnen- en buitenaf. Ze verlagen de bloeddruk en beschermen zo tegen hartziektes en beroertes.Uit het onderzoek blijkt dat enkele glazen champagne per dag  een positief effect hebben op de wanden van de bloedvaten.

Lange tijd was er onzekerheid over het gezonde effect van champagne. Polyfenolen zitten in rode wijn, maar niet in witte wijn. Omdat champagne zowel van witte als van blauwe druiven wordt gemaakt, was het tot nu toe onduidelijk of er polyfenolen in zitten.

Goedkopere alternatieven voor champagne, zoals bijvoorbeeld prosecco, zijn overigens even gezond. Polyfenolen zitten ook in popcorn, bessen, thee, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda’s en andere vruchten en groenten.

Pas wel op voor de kurk hè!

Lees ook:Gevoelig voor roos? Geen witte wijn drinken!
Lees ook:Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden
Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn
Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis
Lees ook:Hoeveel kilocalorieën zitten er in alcohol?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>