Magnetische stroomstootjes effectief tegen migraine

Migraine is een afschuwelijke hoofdpijn die in aanvallen komt. De hoofdpijn komt plotseling op, soms midden in de nacht zodat je er wakker van wordt. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd. De pijn is hevig of bonzend. Door inspanning wordt de pijn erger. De aanval gaat vaak gepaard met misselijkheid en overgeven.

Een apparaatje dat een magnetisch stroomstootje geeft aan de achterkant van het hoofd voor de behandeling van migraineklachten lijkt nu veelbelovend. Dit zou het alternatief kunnen worden voor medicatie in de behandeling van migraine. Uit onderzoek bleek dat 40 procent van de gebruikers binnen twee uur vrij was van pijn.

Eerder onderzoek heeft het effect van een magnetische stroomstoot op pijnklachten bij migraine al aangetoond. Hier werd echter gebruik gemaakt van grote en dure apparaten die alleen in ziekenhuizen gebruikt kunnen worden. Onderzoekers van het Albert Einstein College of Medicine in New York hebben nu gebruik gemaakt van een een klein compact apparaatje. De patiënten die dit apparaatje gebruikten waren vaker vrij van pijn, twee, 24 en 48 uur na gebruik.

Het magnetische stroomstootje verstoort elektrische processen in de hersenen, die de migraine veroorzaken. Medicijnen zijn vaak effectief in het voorkomen van migraine, maar minder in het behandelen als er al klachten zijn.

Bron: gezondheidsnet

Lees ook:Last van migraine? Goed nieuws:
Lees ook:Migraine verkleint kans op borstkanker
Lees ook:Migraine veroorzaakt door genetisch defect
Lees ook:Even naar de platisch chirurg met je migraine!
Lees ook:Migraineklachten verergeren in de jaren voor en tijdens de overgang

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Magnetische stroomstootjes effectief tegen migraine

  1. Linda Spaanbroek

    Ik ken ook een aantal mensen die veel baat gehad hebben – zelfs helemaal van hun migraine-klachten af zijn, door behandelingen bij http://www.vrijvanpijn.nl. Misschien een suggestie voor anderen?

      /   Reply  / 
  2. Mark Berghmans

    Wat een mooi artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>