Koop een Wii voor opa en oma

Waar wii-Fit spelletjes jongeren minder fysiologische voordelen geven dan het echte sporten, hebben ouderen er wél baat bij. Die ondervinden meer voordelen aan een actieve game, zo toont nieuw onderzoek aan. Nou, dan weet je bij deze dus wat je onder de kerstboom moet vragen. De kans is groot dat de kleinkinderen dan ook weer eens wat vaker op bezoek komen…mochten ze dat in jouw ogen iets te vaak laten afweten…Actieve games zouden dezelfde energie-eisen genereren en de fysiologische voordelen van het echte sporten imiteren. Maar zoals velen al kunnen raden, gebeurt dit niet, zo toont onderzoek aan. Een recente studie, gepubliceerd in de New York Times, geeft echter aan dat ouderen makkelijker hun evenwicht bewaren na een spelletje op de Wii Bowling.
Onderzoekers aan de Elon University in North Carolina deden beroep op 11 gezonde oudere vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar en 15 studenten. De oudere groep was over het algemeen gezond, elk woonde nog zelfstandig en deed dagelijks één uur of meer oefeningen. Ook de jongeren bleken fit. Beiden groepen werden gevraagd om verschillende games te voltooien op de Wii Fit, te beginnen met de balanstest. De ouderen deden het aanvankelijk slechter bij het staan op één been, maar verbeterden hun scores aanzienlijk na een paar sessies. Ook hun Wii leeftijd, een score grotendeels gebaseerd op de balansproeven, daalde met ongeveer acht jaar. Voor de jonge groep werd geen verbetering vastgesteld. Hun leeftijd daalde slechts met 1 jaar.

Lees ook:Vooroordelen over geheugenverlies werken geheugenverlies in de hand
Lees ook:Oudere mensen hebben meer last van afleiding
Lees ook:Traditionele bordspellen maken plaats voor gamen
Lees ook:Oudere werknemers plichtsbewuster dan jongere werknemer
Lees ook:Ondervoede ouderen gebaat bij eenvoudige voedingstherapie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>