Stoppen met roken is in trek

Ieder jaar opnieuw is de maand januari de maand dat veel mensen een poging doen niet meer te roken. Maar  nu zorgverzekeraars sinds 1 januari 2011 hulp aan rokers vergoeden uit het basispakket hebben verschillende antirookhulpprogramma’s het een stuk drukker gekregen en ook huisartsen merken een lichte toename van het aantal hulpverzoeken. In Nederland roken ongeveer 3,7 miljoen mensen van 15 jaar en ouder. Van hen proberen ieder jaar 1 miljoen rokers de sigaretten af te zweren. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart een hulpmiddel gebruikt.Volgens antirookorganisatie Stivoro voorziet de vergoeding in een behoefte. Voor een groepscoaching bij stoppen met roken meldden zich in de eerste dagen van het jaar al zeventig mensen. In de hele maand december waren dat er 71 en een maand daarvoor zelfs slechts 27.

Sinefuma, een bedrijf dat in het zuiden van het land stopcursussen aanbiedt, merkt ook dat het drukker is.

“Ik word sinds deze week zo’n tien keer per dag gebeld door mensen die willen stoppen met roken”, zegt een woordvoerder in de krant. Sinefuma heeft contracten getekend met verschillende verzekeraars.

Lees ook:Nieuw hulpmiddel om te stoppen met roken
Lees ook:Stoppen met roken: makkelijker door groente en fruit (!)
Lees ook:Te laat voor ons: op tijd stoppen met roken kan 9 levensjaren schelen
Lees ook:Stoptober in Nederland: nationale coachsessie
Lees ook:Maar liefst 5 kilo extra door stoppen met roken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stoppen met roken is in trek

  1. Stoppen met roken forum

    Ben zelf aan het stoppen met behulp van de elektronische sigaret. Dit is ook niet gezond maar ik rook nu een stuk minder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>