Breek je heup maar niet!

Doe vooral voorzichtig en breek je heup niet! Het breken van je heup is niet alleen  pijnlijk en lastig, maar ook zijn er veel extra complicaties. Bij 43 procent van de patiënten zijn er bovendien complicaties die het leven flink bekorten. Wat dus lijkt op een simpele botbreuk kan het einde van je leven gewoon inluiden! Brrr…Jaarlijks overkomt het 18.000 mensen: een gebroken heup. Onderzoeksinstituut NIVEL deed onderzoek naar vermijdbare complicaties bij ouderen na een gebroken heup. Volgens het onderzoek krijgt 43 procent van de geopereerden complicaties na de operatie. Complicaties zoals longontsteking, wondinfecties, doorligwonden en plotselinge verwardheid. Die complicaties kunnen zo ernstig zijn dat een op de drie binnen een jaar overlijdt.
Helemaal voorkomen van complicaties zal volgens NIVEL niet lukken, niet in de laatste plaats omdat de gemiddelde leeftijd van een heupbreuk 83 jaar is. Een verbetering van acht procent moet echter mogelijk zijn.

Lees ook:Nieuw: Keuzehulp Osteoporose (botontkalking)
Lees ook:Snel een huisarts nodig? slecht nieuws:
Lees ook:Ouderen moeten fitter onder het mes
Lees ook:Griepprik? Niet voor “jonge senioren”
Lees ook:Toename botbreuken bij 50-plussers verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>