Uit de scootmobielen en lopen: ouderen te dik!

Een kwart van de ouderen heeft te kampen met overgewicht. Ouderenbonden laten het er niet bij zitten en gaan het gevecht aan met obesitas bij senioren. Het houdt niet op met de opmars van de vetzucht. Leken eerst vooral kleine kinderen massaal te dik te worden, groeien nu ook de ouderen hartstikke dicht. En wat moeten we daar aan doen? Nou, wat te denken van ‘uit de luie stoel (of de scootmobiel) en lopen maar’! Als het aan de ANBO ligt gaat de senior flink wat meer bewegen. Ik help het ze hopen.Uit de nieuwste cijfers van de Vrije Universiteit in Amsterdam blijkt dat meer dan een kwart kampt met overgewicht. Belangenbehartiger ANBO lanceert volgende maand zijn strijdplan tegen overgewicht. Op tal van plekken worden dan voor ouderen fiets- en wandeltochten georganiseerd. Ouderen bewegen te weinig, ze maken te veel gebruik van scootmobielen of taxi’s en zitten lang achter de computer, signaleren de ANBO en het Nationaal Ouderenfonds. De Longitudinal Aging Study Amsterdam van de Vrije Universiteit deed de afgelopen jaren onderzoek naar obesitas bij ouderen. Volgens de laatste cijfers kampt 25,2 procent van de ouderen met obesitas (ernstig overgewicht). Bijna de helft van de ouderen is te zwaar. Ook staat vast dat obesitas onder 55-plussers een groter probleem is dan bij alle andere leeftijdscategorieën.

Lees ook:Senioren: let op je gewicht!
Lees ook:Bijna de helft van de ouderen heeft overgewicht
Lees ook:10% thuiswonenende 65-plussers is ondervoed
Lees ook:Ouderen weten te weinig over sporten
Lees ook:Pensioen is slecht voor gezondheid

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Uit de scootmobielen en lopen: ouderen te dik!

 1. Scootmobiel

  Niet alle ouderen kunnnen natuurlijk zomaar gaan lopen, zeker niet als je een handicap hebt

    /   Reply  / 
 2. lucy

  Laatst was ik in Antwerpen, daar viel toch wel erg op dat ik er niet 1 scootmobiel zag ook geen rollators. Het lijkt wel of iedereen hier zo’n ding voor zijn gemak neemt.

    /   Reply  / 
 3. Sara | PractiComfort Scootmobiel

  @Lucy Misschien komt dat toch omdat Antwerpen een vrij grote stad is. En dat de ouderen mensen juist buiten de drukke stad gaan wonen.

    /   Reply  / 
 4. Het Team van Luxe Wandelstokken

  Vaak is het gebruiken van een wandelstok iets waar mensen zich voor schamen. Dat hoeft niet meer. Met een modieuze wandelstok geeft u uw garderobe een opfrisser. Er zijn hele mooie houten en carbon wandelstokken te koop. Hiermee wordt een blokje om een uitje.

    /   Reply  / 
 5. Scootmobiel

  Bewegen is natuurlijk altijd belangrijk maar helaas zijn er mensen waarbij dat niet of nauwelijks meer lukt, hetzij door ouderdom, hetzij door een handicap. Gelukkig is een scootmobiel hiervoor een uitkomst.

    /   Reply  / 
 6. PractiComfort

  Ik ben het zeker met scootmobiel eens… Niet alle ouderen kunnen lopen en zeker niet als ze iets makeren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>