Je gaat niet zo snel dood als je blij of gelukkig bent

Oudere mensen hebben een 35 procent kleinere kans op overlijden als zij tevreden, blij of gelukkig zijn. Dus zorg maar dat je lekker positief in het leven staat, des te langer kun je er van genieten. Nou is dat natuurlijk een stuk eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar ik ben wel van mening dat waar een wil is, ook een weg is. Ga er dus voor! Het effect van blij zijn geldt onafhankelijk van de gezondheid of de financiële situatie, stellen Britse onderzoekers.  Een onderzoeksteam van het University College London vroegen 3.800 personen tussen de 52 en 79 om gedurende een dag op vier momenten aan te geven hoe ze zich op dat moment voelden. Vervolgens werden de deelnemers onderverdeeld in drie groepen: gelukkig, gemiddeld gelukkig en minder gelukkig.
Vijf jaar later kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat uit de gelukkige groep 3,6 procent was overleden. Voor de gemiddeld gelukkige groep was dit 4,6 procent en de minst gelukkige groep 7,3 procent. De gelukkige mensen overleden dus beduidend later. De onderzoekers hebben gecorrigeerd voor factoren die het resultaat zouden kunnen vertekenen zoals chronische ziekten, het beweegpatroon, de alcoholinname, depressie en leeftijd. “We hadden wel verwacht dat er een verband zou zijn tussen hoe mensen zich voelen op een bepaalde dag en kans op overlijden in de toekomst.”, vertelt hoofdonderzoeker Andrew Steptoe. “Dat het effect zo groot was, verbaasde ons enorm. Mij ook! Ik ga beginnen met blij zijn. KEIHARD!

Lees ook:Hardlopers zijn doodlopers? Echt niet!
Lees ook:Rood vlees verhoogt kans op overlijden
Lees ook:Onder het mes? Liever niet op donderdag/vrijdag!
Lees ook:Afvallen? Dieet? Let op: licht overgewicht verlaagt kans op vroegtijdige dood
Lees ook:Drie kopjes koffie per dag verlagen risico op sterfte…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>