Opmerkelijk: kokosnootolie voorkomt tandbederf

Volgens wetenschappers is er een nieuw wapen in de strijd tegen tandbederf: kokosnootolie. Tijdens een nieuw onderzoek is ontdekt dat kokosnootolie de groei van streptokokken tegengaat. Streptokokken is een belangrijke oorzaak van gaatjes en tandbederf. Tandbederf treft ongeveer 60 tot 90 procent van de kinderen in geïndustrialiseerde landen. Het onderzoeksteam van het Athlone Institute of Technology in Ierland bestudeerde het effect van kokosnootolie, plantaardige olie en olijfolie in hun oorspronkelijke staat en wanneer ze behandeld werden met enzymen, in een proces dat vergelijkbaar is met de spijsvertering.

Vervolgens werd gekeken naar het effect dat de oliën hadden op de bacteriën. Kokosnootolie bleek de bacteriën te doden. Volgens de onderzoekers is kokosnootolie dan ook een aantrekkelijk alternatief voor de huidige chemische toevoegingen aan tandpasta’s en mondspoelingen.

Lees ook:Huh? ‘koffie is goed voor je tanden’ (?!?)
Lees ook:Brrrrrrrr….. bacteriën/beestjes op je tandenborstel!
Lees ook:Slippers één grote bacteriehaard
Lees ook:Eet je knoflooklucht weg met…een appel!
Lees ook:Bacterien in je buik zijn dikmakers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>