Dieet? Afvallen? Gezond leven? ..gemiddeld een maandje…

Zo… hoe zit het met uw goede voornemens voor 2014? Eet u nog steeds gezond? Beweegt u nog steeds wat meer? Zien ze u dagelijks bij de sportschool? Dat kon weleens tegenvallen: vrouwen blijken een vermageringsdieet gemiddeld een maand vol te houden. In die periode vallen ze tussen de twee en drie kilo af, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Een kwart van de vrouwen geeft een dieet echter al na een week op, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend vrouwen. Dat meldt de Daily Mail. Slechts 7 procent houdt het dieet langer dan zes maanden vol. De meeste vrouwen stoppen met een dieet uit gebrek aan wilskracht (35 procent), verveling (19 procent) of omdat ze tijdens een avond stappen te veel zondigen (17 procent). Zo’n 15 procent stopt omdat ze het streefgewicht heeft bereikt.

De helft van de ondervraagden begint met een dieet, omdat ze ontevreden is over haar figuur. Ruim een kwart wil zich aantrekkelijker voelen en 19 procent wil in vorm komen voor een vakantie. Slechts 1 procent valt af om haar partner een plezier te doen. Bijna drie kwart van de vrouwen is er van overtuigd dat een vermageringsdieet effectief is en de helft zegt dat ze door het volgen van een dieet haar eetgewoontes permanent heeft veranderd. Bijna alle ondervraagde vrouwen zeggen dat ze door het dieet van een aantal ongewenste kilo’s zijn afgekomen. Ruim 85 procent gaat na het behalen van het streefgewicht door met het tellen van calorieën omdat ze bang zijn dat de kilo’s er weer aan komen.

Nog wat dieet-cijfertjes: Veel vrouwen blijken rond hun zeventiende jaar, als ze stoppen met groeien, voor het eerst op een dieet te gaan. Bijna 80 procent van de vrouwen zegt vaker een dieet te volgen naarmate ze ouder worden. Gedurende hun hele leven volgen de ondervraagde vrouwen zestien keer een vermageringsdieet. In totaal vallen ze daarmee bijna 32 kilo af. De gemiddelde vrouw volgt vier diëten als ze tussen de twintig en dertig is, nog eens vijf diëten als ze tussen de dertig en veertig is en tussen de veertig en vijftig volgt ze zes keer een dieet.

Lees ook:Afvallen in groepsverband levert beste resultaten op
Lees ook:Internetten veroorzaakt steeds vaker rugklachten
Lees ook:Voor je vijftigste ben je het meest boos
Lees ook:Hoezeer hecht je aan knisperend schoon beddengoed?
Lees ook:Gezond leven levert tot 15 jaar extra op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>